X

Când se folosește un VPS?

Ce este un VPS?

Virtual Private Server (VPS) - sau Server Dédié Virtuel în franceză - este o soluție la modă de găzduire a site-urilor web. Acesta combină anumite avantaje ale serverului dedicat cu prețurile mai avantajoase ale serverului partajat.

Mai precis, este un IaaS (Infrastructură ca serviciu) pus la dispoziție de gazdele web pentru a satisface cererea multor clienți profesioniști și semi-profesioniști. Au nevoie de o soluție de găzduire sigură care să ofere posibilitatea de a gestiona toate aspectele tehnice ale site-ului, în special sistemul de operare al acestuia. Acest lucru nu este posibil pe un server partajat care reunește resursele mașinii cu toți utilizatorii.

Pe de altă parte, clienții interesați de VPS nu operează un site web a cărui dimensiune (stocarea datelor și volumul de transfer) justifică utilizarea unui server dedicat fizic, care este mai scump și consumă energie.

Ce profiluri de clienți vizează soluția VPS?

Utilizarea unui VPS este justificată numai dacă clientul are nevoia și capacitatea de a gestiona toate aspectele tehnice ale site-ului său web. Aceștia sunt clienți care au nevoie de o soluție personalizată pentru a-și dezvolta proiectul web în conformitate cu dorințele și constrângerile lor specifice. Obiectivul este de a găsi o soluție stabilă și sigură pentru a efectua toate manevrele fără accident și pentru a găzdui un număr de vizite mai mare decât limitele oferite de planurile de găzduire pe serverul partajat.

Majoritatea furnizorilor de hosting oferă planuri de găzduire VPS cu caracteristici tehnice specifice (procesor, RAM, lățime de bandă, volum de stocare), pentru a satisface cele mai multe cerințe.

Un VPS poate fi utilizat și de clienții care doresc să găzduiască mai multe site-uri pe un singur server. Gazdele oferă în general această soluție. Instalarea de noi site-uri în folderul rădăcină al serverului se poate face manual sau automat dacă gazda oferă această posibilitate.

Site-uri diferite ocupă același spațiu web, dar vizitatorii nu vor observa. Această soluție este în principal economică, deoarece vă permite să profitați de un singur plan de găzduire pentru mai multe site-uri / activități.

De ce nu gazduirea web?

Cea mai simplă soluție disponibilă dezvoltatorilor web este găzduirea web. Site-ul este găzduit pe un server partajat, ale cărui resurse sunt partajate între diferiți utilizatori. Prin urmare, sistemul de operare trebuie să fie același pentru toate site-urile, iar dezvoltatorii au o marjă de manevră foarte mică . În plus, această soluție nu permite volume mari de trafic (vizitatori).

Serverul dedicat pentru găzduire 100% personalizată

Soluția tipică cea mai utilizată pentru site-urile mari cu trafic mare este cea a serverului dedicat. Găzduirea site-ului (sau a mai multor site-uri deținute de același proprietar și partajarea unui folder rădăcină) ocupă un server fizic. Toate resursele acestui server sunt dedicate funcționării site-ului în cauză. Această soluție costisitoare este destinată numai proprietarilor de site-uri cu nevoi destul de specifice și care sunt capabili să își calculeze nevoile cu un anumit grad de precizie. Dacă serverul este operat doar în proporție de 50%, este o pierdere de bani, deoarece jumătate din resursele serverului rămân neutilizate. Și dacă site-ul trebuie să crească, riscă să depășească capacitatea serverului, de exemplu cu 110%. În acest caz, ar trebui să fie utilizat un întreg server suplimentar pentru doar 10% din site.

Spre deosebire de serverul dedicat, VPS permite cu precizie mai multă flexibilitate dezvoltatorilor de site-uri web. Aceștia pot folosi doar resursele necesare pentru a-și gestiona site-ul. Dacă restul resurselor mașinii sunt neutilizate, este problema gazdei și nu a proprietarului site-ului.

Server cloud ca alternativă la VPS?

Cloud este o rețea care reunește resursele mai multor mașini. Dacă un site web este găzduit în cloud, datele sale pot fi transferate între mai multe servere pentru a ajunge într-un server cu lățime de bandă și RAM disponibile.

Principalele avantaje ale găzduirii cloud sunt viteza de reacție și elasticitatea. În cloud, întrucât toate resursele sunt practic partajate, sunt utilizate doar resursele strict necesare pentru site-ul web. Prin urmare, proprietarul site-ului plătește doar pentru ceea ce folosește. Cu toate acestea, soluțiile puternice în cloud sunt adesea mai scumpe decât găzduirea VPS.

Principalul avantaj al găzduirii în cloud este performanța tehnică a site-ului. Deoarece rețeaua transferă site-ul către cele mai disponibile mașini, accesibilitatea acestuia este garantată în orice moment. Acest lucru este deosebit de eficient pentru un site caracterizat prin vârfuri de utilizare. Acesta este cazul site-urilor de știri, companiilor cu evenimente (promoții flash), jocurilor online, rețelelor sociale ...

Cazul particular al VPS Minecraft

În lumea jocurilor online, Minecraft s-a impus ca o referință esențială. Unul dintre marile avantaje ale acestui joc online de construire a lumii este că permite grupurilor de jucători să își construiască propria lume, separat de toți ceilalți. Pentru a face acest lucru, au nevoie de o soluție de găzduire web stabilă și eficientă, fără a-și exploda bugetul.

Din acest motiv, VPS a devenit cea mai populară soluție cu comunitățile de jocuri Minecraft, atât de mult încât unele gazde oferă servere Minecraft VPS.

Minecraft VPS sunt concepute special pentru a garanta performanțe grafice de calitate și pentru a permite comunităților să se dezvolte (adăugând noi jucători).

Alegerea găzduirii Plesk

Practic, Plesk este un panou de control care găzduiește site-ul web, care concurează cu foarte popularul cPanel . Plesk oferă mai multe posibilități pentru utilizatorii de Windows, precum și pentru un constructor de site-uri.

În plus, există soluții de găzduire Plesk care utilizează mai multe servere pentru a asigura stabilitatea site-ului web. Aceste soluții oferă avantajele panoului de control Plesk , precum capacitatea sa de a gestiona mai multe coduri de programare (Python, PHP, Perl etc.) și libertatea de a administra accesul SSH.

Ce soluție de găzduire să alegeți în cele din urmă?

Din păcate, există atât de multe soluții în continuă evoluție, încât această întrebare nu va găsi niciodată un răspuns precis. Acest lucru necesită identificarea corectă a nevoilor site-urilor web în curs de dezvoltare și compararea diferitelor oferte. Există întotdeauna zone de intersecție în care mai multe oferte diferite au avantaje similare. Limitele sunt neclare, lăsând părților interesate o marjă bună de manevră .

Aveți nevoie de mai multe informații? Cereți sfatul specialiștilor noștri. Contactați departamentul nostru de vânzări
CookiesPrivacy