X

Ce este informatica în cloud?

Informatica în Cloud este, astăzi, soluția preferată de găzduire pentru companii: simplu de gestionat și atractivă din punct de vedere financial. Informatica în Cloud oferă servicii la cerere prin intermediul internetului (servere, baze de date, software-uri, rețele, stocare etc.). Aceasta ia forma mașinilor virtuale numite instanțe, pe care le puteți implementa autonom, printr-o interfață de orchestrare.

Este esențial să alegeți furnizorul potrivit de cloud și trebuie să luați în considerare un număr de criterii diferite. Cum să faceți alegerea corectă? Să explicăm.

Pentru a evita să faceți o greșeală, este important să faceți un bilanț al modului în care doriți să utilizați serviciul dvs. de găzduire și să înțelegeți diferitele tipuri de furnizări de Cloud disponibile pe piață, astfel încât să alegeți oferta care se potrivește cel mai bine nevoilor și cerințelor dvs.


Diferitele utilizări ale informaticii în Cloud

Indiferent că sunteți o IMM în plină dezvoltare, o afacere de început sau un grup internațional mare, informatica în Cloud este una dintre tehnologiile utilizate de toată lumea. Utilizarea cea mai comună include stocare de date și copii de rezervă, implementare de software de tip SaaS, gestionare și analiză de date, inteligență artificială și dezvoltare de aplicații.
În funcție de cum doriți să utilizați informatica în Cloud, puteți alege, apoi, un anumit tip de furnizări Cloud dintre cele existente astăzi pe piață.

Diferitele tipuri de informatică în Cloud

  • Cloud public: Resursele Cloud-ului public sunt partajate, permițându-vă cea mai mare flexibilitate. Această soluție vă permite să vă controlați bugetul, deoarece facturarea este calculată exact în funcție de ceea ce instanțele dvs. consumă.
  • Cloud privat: În cea ce privește Cloud-ul privat, resursele sunt dedicate. Acest lucru asigură faptul că infrastructura dvs. este impenetrabilă, iar costurile sunt mai previzibile deoarece facturarea se bazează pe mașinile gazdă de care aveți nevoie și pe care puteți implementa oricând instanțele de care aveți nevoie.
  • Cloud hibrid: soluția oferită de Cloud-ul hibrid este să optați pentru Cloud-ul privat, apoi să instalați instanțe în Cloud-ul public pe o bază ad-hoc și/sau individual pentru a depăși limitele arhitecturii Cloud-ului dvs. privat fără să trebuiască să luați o gazdă suplimentară.

Care sunt avantajele soluțiilor informatice în cloud oferite de IKOULA?
Costul

Modelul de informatică în cloud vă permite să plătiți doar pentru serviciile de care aveți nevoie. Puteți crea și opri mașinile dvs. oricând doriți și să monitorizați cât mai îndeaproape evoluția nevoilor dvs. Mai mult, utilizând informatica în Cloud, nu va mai trebui să investiți în hardware sau resurse umane pentru a gestiona întreaga dvs. infrastructură.


Viteza de implementare

Cu CLOUD IKOULA ONE, cele mai complexe infrastructuri pot fi implementate cu doar câteva clicuri. Mai mult, prin intermediul caracteristicilor instanței de duplicare, puteți crea instanțe și să le replicați pe toate mașinile dvs. în câteva minute.Securitate

Sistemul și infrastructura pe care se bazează CLOUD IKOULA ONE sunt actualizate în mod regulat de către echipele noastre pentru a se asigura că datele dvs. sunt protejate. În plus, multe caracteristici ale politicii de securizare sunt integrate în această soluție pentru a vă permite să vă securizați rețeaua cel mai bine (Firewall, server de echilibrare a încărcării etc.)Aflați mai multe despre soluțiile de informatică în Cloud de la IKOULA
Cloud public
Bazată pe soluția CLOUD IKOULA ONE, soluția de Cloud public de la Ikoula este, mai presus de toate, o interfață centralizată și simplificată pentru gestionarea cu ușurință a mașinilor dvs. virtuale și a infrastructurii de rețea, asigurând, în același timp, securitatea acestora. Scalabilitatea geografică a acesteia vă permite implementarea mașinilor dvs. pe trei continente: Europa, Asia și America, pentru a vă aduce mai aproape de clienții dvs. finali, de exemplu. Oferta de Cloud public de a Ikoula oferă un panou complet de șabloane pentru instanțe, atât cu instanțe cu scop general, cât și cu instanțe care se concentrează pe memoria RAM sau procesoare. Veți dispune, de asemenea, de o gamă largă de opțiuni cu privire la setările politicii de securitate, precum firewall-uri sau servere de echilibrare a încărcării, care vă vor ajuta să vă gestionați traficul cât mai eficient cu putință.
Aflați mai multe

Cloud privat/hibrid
Soluția de Cloud privat de la IKOULA este o soluție la cheie care vă permite să închiriați servere, inclusiv întreaga soluție CLOUD IKOULA ONE dezvoltată de IKOULA. Atunci când alegeți această soluție, puteți implementa oricât de multe instanțe doriți, grație orchestratorului inclus în serverul dvs. dedicat, astfel încât să construiți o infrastructură etanșă pentru proiectele dvs. În funcție de nevoile dvs., puteți opta pentru o soluție hibrid, care să combine soluțiile de Cloud public și privat, prin implementarea ocazională a instanțelor în soluția de Cloud public de la IKOULA, care este total compatibilă cu soluția de Cloud privat.
Citiți mai multe

Cloud Pods
Tehnologia CLOUD IKOULA PODS dezvoltată de IKOULA vă permite implementarea soluției de Cloud privat oriunde în lume, și în special acasă sau la birouri. Conceput pentru companii de mare amploare sau administrații locale, serverul vă este livat direct cu soluția completă CLOUD IKOULA ONE integrată. Puteți profita, apoi, de toate tehnologiile dezvoltate de IKOULA în cadrul propriei dvs. infrastructuri și cu propriile dvs. reguli de securitate.
Aflați mai multe

Aplicații cu un singur clic
Nu pierdeți timp cu instalarea și configurarea aplicațiilor dvs. Implementați Docker, Nginx, Apache, Wordpress și multe alte medii de lucru cu doar câteva clicuri.Vedeți produsele
Aveți nevoie de mai multe informații? Despre soluțiile de găzduire IKOULA. Contactați departamentul nostru de vânzări
CookiesPrivacy