X

OFERTA DE DESCOPERIRE 10 € creditate, 100 € oferiteCREEAZĂ UN CONT

Cum să instalați Apache cu un singur clic în cloud-ul dvs. public

În prezent, Apache este cel mai utilizat server. De fapt, acesta suportă 46 % din toate site-urile de pe internet. Renumele serverului nu este nou, iar acest lucru este din motive întemeiate: Apache există din 1995. Pentru a înțelege cum funcționează, vom reveni la definiția unui server web. Apoi vom enumera atât avantajele, cât și dezavantajele acestuia.

Videoclip pentru instalarea cu un singur clicApache: definiție, avantajele și dezavantajele acestui server web

Server web: definiție

Scopul serverului web, așa cum sugerează și numele, este să servească site-uri online. Pentru a face acest lucru, serverul acționează ca un tampon între mașinile client ale rețelei și serverul fizic.. Când mașinile fac o solicitare, serverul client va căuta pe serverul fizic informațiile cerute și le va transmite înapoi mașinilor.

Un server web este un instrument deosebit de puternic, deoarece este capabil să gestioneze mai multe solicitări provenind de la utilizatori diferiți și în limbi diferite în același timp. Acestea vor fi transmise în limbaj HTML în browserul utilizatorului.

Am aruncat o privire asupra definiției unui server web. Acum vom analiza puțin mai detaliat modul în care funcționează Apache.

Cum funcționează Apache?

Apache este o aplicație software instalată pe un server. Scopul său: la fel ca serverul web, acționează ca un intermediar între server și diferitele browsere, atât pe Unix, Windows, cât și pe iOS. Pentru a înțelege cum funcționează Apache, să luăm un exemplu concret. Sunteți conectat la un site și faceți clic pe fila „Contact”. Browserul dvs. trimite solicitarea către Apache, care va prelua răspunsul de pe server și va permite browserului să afișeze informațiile solicitate, indiferent de tipul de conținut (text, imagine, sunet etc.).

Prin urmare, Apache este responsabil pentru asigurarea calității comunicațiilor dintre client și server, care comunică unul cu celălalt utilizând protocolul http.

Acest software de server este utilizat de administratorii care, grație diferitelor module, au posibilitate de a-l personaliza după dorințe sau cât mai aproape de dorințele lor. Aceste module includ securitate, autentificare, memorare în cache etc.

Avantajele și dezavantajele Apache

După cum am menționat deja, Apache este utilizat de 47 % din site-urile web din lume. În plus, acesta are multe avantaje, dar și dezavantaje, pe care le vom enumera acum.

Avantajele

  • Apache este o aplicație software open source și gratuită.
  • Fiabilitatea și stabilitatea acestuia sunt cele mai importante atuuri ale sale.
  • Beneficiază de actualizări și îmbunătățiri periodice.
  • Este potrivit pentru începători.
  • Este compatibil cu toate sistemele de operare, precum și cu site-urile WordPress.
  • Dispune de o comunitate activă și oferă o gamă largă de materiale care facilitează utilizarea acestuia.
  • Este personalizabil, grație numeroaselor module pe care le oferă.

Dezavantajele

  • Din păcate, Apache nu oferă performanțe bune, în special pe site-urile web cu trafic foarte intens. În acest caz, este mai bine să utilizați alte servere web, cum ar fi NGINX sau Tomcat, de exemplu.
  • Ca urmare a multitudinii de module și posibilități de configurare, securitatea poate fi compromisă.
Creați un cont gratuit: 100 € GRATUIT**

**Facturare de 100 € oferită. Deducerea este făcută direct pe facturi. După ce este atins un consum în valoare de 100 €, vi se va percepe tariful curent.
Ofertă limitată la un singur cont pe persoană fizică sau juridică și la două instanțe (mașini virtuale) pe cont. Vă rugăm să contactați serviciul comercial al IKOULA dacă doriți să adăugați instanțe suplimentare.
CookiesPrivacy