X

OFERTA DE DESCOPERIRE 10 € creditate, 100 € oferiteCREEAZĂ UN CONT

Cum să instalați Docker cu un singur clic în cloud-ul dvs. public

Docker este o platformă de containerizare (virtualizare prin containere) creată în 2014. Astăzi, este utilizată de mulți profesioniști pentru a crea, implementa și gestiona containere de aplicații virtualizate.
 • Sistem de operare: Linux Debian 9
 • Include: portainer.io

Videoclip pentru instalarea cu un singur clicVirtualizare prin containereCe este platforma Docker?

Înțelegerea conceptului de virtualizare prin containere

Virtualizarea prin containere sau containerizarea vă permite să creați diferite medii virtuale pe același sistem de operare, cu obiectivul de a rula o aplicație. Aceste medii virtuale se numesc containere și au fiecare câte un sistem de fișiere, un procesor, memorie RAM etc. Fiecare aplicație localizată în container își poate stoca biblioteca de fișiere acolo.

Dacă mediile separate utilizează același nucleu (adică același sistem de operare), acestea nu îl includ și sunt izolate unele de altele. Prin urmare, pentru instalarea containerelor, nu este necesară instalarea unui nou sistem de operare. Acest lucru diferențiază mașinile virtuale de virtualizarea prin containere.Grație sistemului de operare comun al mediilor diferite, acestea pot comunica între ele. Prin urmare, avantajul acestei soluții este simplitatea mișcării aplicațiilor: există mai puține resurse de luat în considerare, cum ar fi spațiul de memorie sau memoria RAM.

Docker: platforma de containerizare

Prima versiune a platformei Docker a fost lansată în 2014 și are ca scop simplificarea creării, implementării și gestionării mediilor virtuale. În decurs de 5 ani, se estimează că utilizarea platformei de containerizare Docker a acoperit peste 3 milioane de aplicații, iar 37 de miliarde de aplicații au fost descărcate. În prezent, chiar și gigantul Microsoft folosește Docker, dovadă a eficienței și performanței acestei platforme software. Dar ce este, mai exact, această platformă?

Docker este un software open source compatibil cu Microsoft Windows, Mac OS și Linux. Inițial, a fost dezvoltat pentru a funcționa doar pe acesta din urmă, însă, datorită succesului tot mai mare, creatorii săi au decis să-l adapteze la alte sisteme de operare.

Componentele Docker

Platforma software de containerizare Docker include șapte componente:

 • Docker Engine: acesta este un instrument client-server pentru configurarea containerelor și implementarea aplicațiilor într-un mediu virtual izolat.
 • Unitatea: aceasta poate găzdui imagini, containere, precum și spațiu de stocare, datorită creării unui daemon pe partea de server.
 • Interfața pe partea de client SLI: grație acesteia, utilizatorul platformei Docker poate controla daemonul prin interfața de programare a platformei software.
 • Fișierele Docker: acestea sunt pur și simplu containerele create de Docker.
 • Docker Compose: acest instrument permite utilizatorului să gestioneze diferitele componente într-un mediu virtual izolat.
 • Docker Hub: acest software la cerere oferă posibilitatea de a partaja aplicații găzduite în containere într-o bibliotecă partajată.
 • Docker Swarm: acest mod, editat de Docker Engine, echilibrează încărcările clusterului.

Docker: avantaje și dezavantaje

Motivul pentru care Docker a fost utilizată la scară largă de la lansarea acesteia în 2014 este datorită numeroaselor avantaje pe care platforma de containerizare le oferă utilizatorilor.

Avantaje

 • Viteză: crearea, implementarea și gestionarea containerelor este mult mai rapidă decât în cazul altor instrumente de virtualizare containerelor, acesta fiind principalul avantaj al platformei Docker.
 • Portabilitate: aceasta permite utilizatorilor să creeze și să partajeze un număr mare de containere pe o multitudine de gazde, indiferent de mediu.
 • Eficiență: în comparație cu mașinile virtuale, resursele necesare pentru dezvoltarea aplicațiilor cu platforma Docker sunt mai mici.
Creați un cont gratuit: 100 € GRATUIT**

**Facturare de 100 € oferită. Deducerea este făcută direct pe facturi. După ce este atins un consum în valoare de 100 €, vi se va percepe tariful curent.
Ofertă limitată la un singur cont pe persoană fizică sau juridică și la două instanțe (mașini virtuale) pe cont. Vă rugăm să contactați serviciul comercial al IKOULA dacă doriți să adăugați instanțe suplimentare.
CookiesPrivacy