X

OFERTA DE DESCOPERIRE 10 € creditate, 100 € oferiteCREEAZĂ UN CONT

Cum să instalați HAProxy cu un singur clic în Cloud-ul dvs.
public

Toți managerii de site-uri sau aplicații comerciale doresc să utilizeze infrastructuri sigure și fiabile. În acest scop, instalarea unui server de echilibrare a încărcării este esențială. Cel mai cunoscut este, cu siguranță, HAProxy, un software gratuit și open source capabil să ofere un server proxy de înaltă disponibilitate, pentru aplicații și site-uri comerciale. Dezvoltat în 2001 de francezul Willy Tarreau, acest instrument este apreciat pentru viteza și eficiența sa. De la crearea sa, HAProxy a fost actualizat de aproximativ zece ori. Vom analiza mai atent performanțele sale în acest ghid.

Videoclip pentru instalarea cu un singur clicHAProxy: Un server de echilibrare a încărcării pentru îmbunătățirea infrastructurii dvs. web

Serverul de echilibrare a încărcării HAProxy

Un server de echilibrare a încărcării este un program software care are drept scop distribuirea traficului pe serverele care pot satisface cel mai bine cererea stațiilor de lucru client.. HAProxy a fost creat pentru a îmbunătăți semnificativ fiabilitatea infrastructurilor aflate sub gestionarea acestuia. Acest instrument își propune să îmbunătățească satisfacția clientului, evitând erorile și defecțiunile prin localizarea serverelor sănătoase.

Fiabilitatea și eficiența unui site comercial sau a unei aplicații comerciale poate fi compromisă de numeroase evenimente: defecțiuni de hardware, reporniri sau actualizări premature, unele servere devenind indisponibile și incapabile de a accesa solicitarea clientului.

Deși este posibil să instalați un server de echilibrare a încărcării nativ aleator, această soluție nu oferă o prezentare generală a serverelor în stare funcțională. Pe de altă parte, acest lucru este valabil pentru HAProxy, care este capabil să detecteze eficient serverele aflate în dificultate și să distribuie traficul către infrastructurile funcționale.

De ce să utilizați un server de echilibrare a încărcării?

Doriți să configurați un site web sau o aplicație? În acest caz, indiferent de situația exactă, se recomandă cu tărie instalarea unui server de echilibrare a încărcării precum HAProxy. De ce?

  • Pentru a direcționa traficul către serverele sănătoase: după cum probabil ați înțeles, obiectivul HAProxy este de a asigura starea corectă a serverelor în orice moment. De asemenea, acesta acționează ca un tampon între client și servere, pentru a direcționa solicitarea către hardware-ul funcțional. HAProxy este capabil să efectueze teste pe servere în fiecare secundă, folosind mai multe metode.
  • Serverul de echilibrare a încărcării este mai puțin predispus la defecțiuni: serverele și alte componente de infrastructură sunt supuse în mod regulat manipulării sau gestionării umane: actualizări, reporniri etc. Există, de asemenea, un risc ridicat de defecțiuni sau funcționări defectuoase. În timp ce HAProxy este capabil să direcționeze traficul către serverele sănătoase, acesta este un software care este rareori manipulat de către oameni. Drept urmare, este mult mai puțin predispus la defecțiuni și erori de manipulare.
  • Un instrument care oferă o mare fiabilitate: aceasta este ceea ce obțineți cu HAProxy. Într-adevăr, este dificil să obțineți rezultate bune cu un server de echilibrare a încărcării „intern” sau cu un software care nu este recomandat sau recunoscut. Mai mult, este bine să știți că editorii nu își încurajează niciodată clienții să testeze noua lor versiune de software. Într-adevăr, aceștia știu că noile versiuni pot conține erori. Prin urmare, veți utiliza echipamente verificate și testate care și-au dovedit deja eficiența. Acest lucru vă va ajuta să evitați surprizele neplăcute.
  • Depanare rapidă: desigur, un server de echilibrare a încărcării fiabil și eficient, cum ar fi HAProxy, nu este complet imun la defecțiuni. Acest lucru se poate întâmpla, mai ales după orice manipulare sau gestionare. Cu toate acestea, remedierea erorilor într-un server de echilibrare a încărcării este relativ ușoară și rapidă, deoarece cea mai mare parte a informațiilor necesare sunt stocate în memoria acestuia. Acestea nu sunt stocate în mașină, deci nu este necesar să luați în calcul mutarea pe un alt computer. Trebuie doar să faceți ca HAProxy să fie redundant, o metodă rapidă și ușoară pentru a rezolva defecțiunea.

HAProxy, securitate consolidată

Un alt motiv pentru care HAProxy este utilizat în mod masiv la infrastructurile web, precum și la furnizorii de găzduire este datorită securității oferite de acesta:

  • Protecție excelentă pentru serverele web: datorită modului său proxy, HAProxy protejează eficient serverele web. De asemenea, oferă protecție împotriva atacurilor de protocol. Pe de altă parte, prin configurarea unui server de echilibrare a încărcării HAProxy, serverele pot fi instalate pe o rețea care este inaccesibilă prin intermediul internetului. Drept urmare, intruziunile sau furturile de resurse sunt de neconceput. Prin urmare, se poate spune că proiectarea HAProxy în sine constituie deja o barieră împotriva atacurilor asupra infrastructurilor web.
  • Caracteristici de îmbunătățire a securității: pe lângă proiectarea sa sigură, HAProxy include caracteristici esențiale și avansate pentru protejarea eficientă a serverelor. Utilizatorul va putea, în cazul unor activități anormale pe server, să programeze decizii automate. Gazdele pot, de asemenea, să programeze HAProxy, astfel încât acesta să reziste atacurilor.
  • Serverul de echilibrare în sine este protejat împotriva atacurilor: HAProxy este prima protecție din toate timpurile împotriva atacurilor DDoS. Funcționând ca un firewall și grație unui sistem de operare bine configurat, software-ul asigură o rezistență crescută și previne prăbușirea site-ului în cauză.

Aveți nevoie să instalați un server de echilibrare a încărcării pentru a vă îmbunătăți infrastructura web?

După cum sigur ați înțeles, răspunsul la această întrebare este da. Chiar dacă HAProxy nu este un instrument care vă poate răspunde tuturor problemelor, acesta asigură totuși satisfacția clientului, grație distribuirii traficului pe serverele sănătoase care vor accesa solicitările utilizatorilor.

Este fiabil, puținele defecțiuni care pot apărea vor fi rezolvate ușor. Pe de altă parte, HAProxy oferă protecție excelentă împotriva atacurilor, grație construcției sale și a diferitelor funcționalități pe care le deține.

Software-ul este, de asemenea, foarte flexibil, permițându-vă să răspundeți corect în orice situație. HAProxy vă oferă posibilitatea de a beneficia de o prezentare generală a serverelor și de a acționa în consecință pentru a vă optimiza infrastructura.

Creați un cont gratuit: 100 € GRATUIT**

**Facturare de 100 € oferită. Deducerea este făcută direct pe facturi. După ce este atins un consum în valoare de 100 €, vi se va percepe tariful curent.
Ofertă limitată la un singur cont pe persoană fizică sau juridică și la două instanțe (mașini virtuale) pe cont. Vă rugăm să contactați serviciul comercial al IKOULA dacă doriți să adăugați instanțe suplimentare.
CookiesPrivacy