X

OFERTA DE DESCOPERIRE 10 € creditate, 100 € oferiteCREEAZĂ UN CONT

Cum puteți instala Kubernetes cu „un singur clic” în
Cloud-ul dvs. public?

Containerizareareprezintă modalitatea de configurare a mediilor ușoare și izolate pentru a permite realizarea unei aplicații (sau a unui „micro-serviciu”).
Există mai multe avantaje: creație simplificată, implementare și întreținere.

În multe infrastructuri, resursele utilizate reprezintă mult mai puțin decât o operațiune echivalentă într-un regim virtualizat, deoarece mediul este redus la minim pentru ca serviciul să funcționeze.

Instalarea și gestionarea containerelor sunt realizate mult mai ușor prin utilizarea unei soluții de orchestrare.
Prin, urmare, în acest caz, de ce să nu alegeți soluția cea mai bună dezvoltată de Google: „Kubernetes”?

Dat fiind faptul că am discutat despre avantajele serviciuluiKubernetes de la IKOULA și dat fiind faptul că am văzut modul în care acesta este implementat în Cloud-ul public, să ne uităm, pentru un moment, la detaliile acestui instrument open source.
 • Rol (roluri): Kubernetes „Master” (sau „Plan de control”) sau „Worker” („Plan de date”)
 • Versiune: 1.14.1 (la momentul scrierii)
 • Sistem de operare: GNU/Linux Debian 9

Kubernetes de la IKOULA
Kubernetes: soluția dedicată pentru gestionarea containerelor

Ce este Kubernetes?

Kubernetes, cunoscut și sub numele de „k8s", este conceput pentru a automatiza implementarea, gestionarea și realizarea, precum și coordonarea aplicațiilor care funcționează în containere implementate pe set de mașini (fizice sau virtuale) pe parcursul întregului ciclu de viață al acestora. Acest proiect, lansat în 2015, a fost dezvoltat inițial, pe plan intern, de către Google și oferit apoi Fundației de Informatică Nativă în Cloud (F.I.N.C.)

Cum funcționează Kubernetes

Kubernetes este un instrument inovator care încorporează propriile concepte și idei.

Arhitectură

 • Planul de control: denumit uneori și „Master", acesta este o mașină (sau mai multe mașini, în cazul în care doriți să îl implementați cu un grad mare de disponibilitate) care se ocupă de rularea aplicațiilor de tip master (cu furnizarea A.P.I.) precum și de containerele interne responsabile de controlul și stocarea configurației infrastructurii Kubernetes.
 • Planul de date: denumit uneori și „Worker" sau „Nodes": aceasta este mașina (sau totalitatea mașinilor) care găzduiește containerele (denumite „Pods” în jargonul Kubernetes) și este condusă de planul de control prin intermediul unei aplicații denumită „Kubelet”.

Concepte

 • Pod-urile: în contextul Kubernetes, Pod-urile reprezintă seturi de containere identice care pot fi distribuite pe mai multe noduri. Prin intermediul acestei replicări, sistemul asigură o redundanță optimă și o distribuție a încărcării.
 • Serviciile: acesta este un element care definește ce fel de pod-uri ar trebui să funcționeze împreună și care politici de acces ar trebui să fie puse în aplicare pentru furnizarea unui serviciu.
 • Controlerul: acesta este un element intern care gestionează implementarea, crearea sau distrugerea pod-urilor care sunt gestionate conform regulilor stabilite (scalabilitate sau versiune superioară/inferioară, de exemplu).
 • Planificatorul: acest element este responsabil cu echilibrarea încărcării, cu alte cuvinte, cu distribuția uniformă a pod-urilor pe diferitele noduri disponibile.

Kubernetes: Care sunt avantajele?

După cum am menționat anterior, containerizarea permite utilizatorilor să se concentreze asupra operării aplicației, fără să își facă griji cu privire la sistemul de operare sau la gestionarea infrastructurii.
Cu toate acestea, unele aplicații trebuie să fie distribuite pe mai multe containere, și, deși acestea oferă mai multe avantaje, aceste implementări presupun eforturi considerabile.

Aici intervine Kubernetes pentru a simplifica utilizarea: trebuie doar să indicați structura aplicației care conține mai multe containere, iar instrumentul se va ocupa de implementarea, monitorizarea și furnizarea de numeroase mecanisme care să faciliteze actualizările și modificările.

Ultimul aspect pozitiv al lui Kubernetes ține de versatilitatea acestuia: poate fi instalat în medii multiple precum o instanță Cloud, un server fizic sau furnizat de un distribuitor într-o formă integrată.

Kubernetes de la IKOULA: libertate și control

De ce ar trebui să alegeți IKOULA?

Opțiunea de a implementa Kubernetes în cadrul companiei IKOULA oferănumeroase avantaje:

 • Libertate autentică de implementare: În continuarea abordării deschise și de tip open source, a soluției noastre de tip cloud public CLOUD IKOULA ONE, oferim utilizatorilor noștri flexibilitate completă în cadrul infrastructurii acestora Kubernetes. Nu există nici un motiv pentru care aceștia ar trebui să își implementeze toate resursele doar cu compania noastră.

  Sunt posibile mai multe scenarii. Aceștia pot alege să găzduiască „Nodurile” și unitatea principală doar cu noi sau să găzduiască „Nodurile” prin intermediul altor gazde, instalându-și unitatea principală cu compania noastră, și invers.
 • Controlul versiunii de software: În timp ce majoritatea furnizorilor decid, în mod unilateral, să utilizeze actualizări automate, prin intermediul companiei IKOULA, utilizatorii își pot gestiona singuri controlul versiunii și actualizările.
 • Implementarea unui plan de control dedicat: Odată cu implementarea infrastructurilor containerizate sau partajate, utilizatorii pot stabili un plan personal de control (implementat într-o instanță dedicată) pentru a gestiona totul prin intermediul API-ului de la Kubernetes sau a unui client de tip „kubectl”.
 • Asistență pentru serverele fizice: Deoarece știm că unele volume de lucru beneficiază în mare măsură de un mediu fizic, oferta noastră Kubernetes permite implementarea „Nodurilor” pe serverele fizice (la IKOULA sau la alt furnizor de găzduire).

  Și în acest caz, dvs. dețineți controlul: prin furnizarea unui server preconfigurat K8s Node, a unei instalări automate și a unei configurații prin intermediul unui script sau a unei instalări manuale a unui kubelet într-un sistem existent.
 • Un laborator Kubernetes pentru a testa instrumentul înainte de a-l lansa pe piață: Soluțiile precum „Minikube” (https://kubernetes.io/docs/tutorials/hello-minikube/) sau „ K3S” (https://k3s.io/) permit utilizatorilor să se familiarizeze cu mediul Kubernetes, lucrând la un cluster pe un singur nod. Acesta este preinstalat în cadrul aplicațiilor One-Click create de IKOULA
 • Facturare clară și simplificată: Pentru opțiunea „Master” de la Kubernetes (sau „Plan de control”) care operează în baza unei VM medii, și pentru opțiunea „Worker” (sau „Plan de date”) de la Kubernetes, care operează în baza unei VM cel puțin de mărime mică, facturarea are loc conform tarifelor corespunzătoare naturii resurselor și a duratei de utilizare a acestora.

Cum instalez Kubernetes printr-un singur clic?

Deoarece instalarea VM-urilor care acceptă Kubernetes, a planului de control și/sau a aplicațiilor Worker pot fi, uneori, complicate, am preinstalat aceste aplicații și le-am făcut implementabile cu un singur clic.

Creați un cont gratuit: 100 € GRATUIT**

**Facturare de 100 € oferită. Deducerea este făcută direct pe facturi. După ce este atins un consum în valoare de 100 €, vi se va percepe tariful curent.
Ofertă limitată la un singur cont pe persoană fizică sau juridică și la două instanțe (mașini virtuale) pe cont. Vă rugăm să contactați serviciul comercial al IKOULA dacă doriți să adăugați instanțe suplimentare.

Videoclip cu privire la instalarea printr-un singur clicCookiesPrivacy