X

OFERTA DE DESCOPERIRE 10 € creditate, 100 € oferiteCREEAZĂ UN CONT

Cum să instalați Lemp într-un singur clic pe cloud-ul public?

LEMP este o stivă de programe compusă din 4 programe foarte populare, care servește drept bază pentru configurarea și gestionarea unui server web. Ca o alternativă la istoricul LAMP, LEMP se remarcă astăzi și convinge tot mai mulți utilizatori.

Pentru a utiliza LEMP și a beneficia de avantajele sale, acesta poate fi instalat în mai puțin de 3 minute datorită tehnologiei One Click dezvoltată de IKOULA. Deja preconfigurat, LEMP poate fi instalat pe o mașină virtuală în doar câteva clicuri în momentul implementării, dar și pe un server dedicat, folosind un script.

Videoclip pentru instalarea cu un singur clicLEMP : un acronim pentru 4 software

  • Linux : Sistem de operare (OS) (desemnează toate distribuțiile GNU/Linux). Aceasta asigură alocarea resurselor către alte componente.
  • Nginx (server http): Acesta este serverul frontal care răspunde direct la solicitările primite de la utilizatorii site-ului web.
  • MySQL (sau MariaDB): Acestea sunt sisteme de gestionare a bazelor de date utilizate pe scară largă de către persoane fizice și profesioniști.
  • PHP (sau mai rar Python/Pearl): Acestea sunt limbaje de programare care permit generarea de pagini web dinamice și comunicarea cu serverul MySQL (baza de date).

Această combinație de software a devenit foarte repede populară, deoarece este ușor de utilizat la un cost redus. În plus, toate componentele acestei combinații sunt prezente pe distribuțiile Linux.

Diferitele elemente pot fi amplasate pe aceeași mașină sau pot fi distribuite pe mașini diferite, în special pentru a asigura un nivel maxim de disponibilitate (echilibrare a sarcinii).

Care este diferența dintre LEMP și LAMP?

După cum sugerează și numele lor, aceste două stive de software sunt foarte asemănătoare. Singura diferență este serverul web utilizat, adică software-ul care execută cererile http.

LAMP utilizează Apache, în timp ce LEMP se referă la Nginx. Acesta din urmă a câștigat multă popularitate în ultimii ani, în detrimentul principalului său concurent (Apache). Nginx a câștigat cotă de piață datorită unei funcționări mai moderne și, prin urmare, mai bine adaptate la cele mai recente practici. Cu toate acestea, funcționalitățile sunt aproape similare și alegerea unuia sau altuia nu ar trebui să fie o frână mai târziu.

CookiesPrivacy