OFERTA DE DESCOPERIRE 10 € creditate, 100 € oferiteCREEAZĂ UN CONT

Cum să instalați MariaDB cu un singur clic pe Cloud-ul dvs.
public

MariaDB este un software pentru servere creat din codul sursă MySQL. Acest fork, lansat în 2019, este apreciat în special de utilizatori datorită multiplelor avantaje oferite, pe care le vom întâlni mai în detaliu în acest ghid. MariaDB este compatibil aproape complet cu MySQL și este o soluție mai liberă și mai securizată.. Prin urmare, de ce pare software-ul MariaDB mai atractiv decât software-ul pentru serverul de bază? Ce posibilități oferă? Vom afla imediat de ce.

Videoclip pentru instalarea cu un singur clicMariaDB: ce oferă acest fork de la MySQL?

MariaDB este mai atractiv decât MySQL: de ce?

Este corect să punem sub semnul întrebării diferențele dintre MySQL și fork-ul acestuia, MariaDB. Mai jos vom prezenta diferențele și îmbunătățirile importante care au fost efectuate la fork-ul MariaDB, acesta devenind astfel o soluție mult mai atractivă:

  • Motoare multiple de stocare: chiar dacă Maria DB lucrează cu motoare tradiționale de stocare, precum Blackhole sau MEMORY, au mai fost adăugate și altele, precum FederatedX, CONNECT, Spider, Cassandra sau TokuDB.
  • Îmbunătățiri transparente: fiecare modificare adusă software-ului de server este prezentată și discutată în mod public. Prin urmare, din ce în ce mai mulți colaboratori își oferă cunoștințele și priceperea în cadrul acestui proiect, pentru a îl transforma într-un instrument practic, eficient și cu un nivel ridicat de performanță.
  • O performanță mai bună: Îmbunătățirile fork-ului MariaDB sunt frecvente și numeroase. Acestea includ reproducerea, subsistemul de intrare/ieșire, conversia setului de caractere, rezervorul de fire și cache-ul cu cheie segmentat.
  • Noi caracteristici și extensii: înainte de adăugarea unei corecții la fork-ul MariaDB, aceasta este supusă unor testări intense pentru a-i asigura utilitatea, funcționalitatea și stabilitatea. În plus, există multiple caracteristici pe software-ul serverului, precum eliminarea tabelelor, coloane virtuale, statistici ample cu privire la utilizatori sau funcționalitate GIS.
  • O soluție securizată: Oracle, proprietarul MariaDB, a ales să nu furnizeze informații cu privire la corecțiile adăugate software-ului serverului său.

Ce posibilități oferă MariaDB?

Printre cele mai importante și mai interesante caracteristici ale fork-ului MariaDB se numără reproducerea datelor, precum și Backup Connect, un motor de stocare pentru importul și exportul datelor, într-un format incompatibil cu Into File. Software-ul serverului mai oferă și alte posibilități:

  • Un software care poate rula pe toate sistemele de operare: într-adevăr, proprietarii Mac, Windows sau Linux vor putea profita de nenumăratele beneficii ale fork-ului MariaDB. Nu este și cazul pentru MySQL, disponibil doar pe Windows.
  • Compatibilitate cu soluțiile de mare disponibilitate: de exemplu, baza dvs. de date poate fi conectată la UCARP.
  • Un export fără probleme al bazei de date către o nouă configurație: în timp ce această caracteristică este, încă, plină de erori și probleme pe serverul SQL de la Microsoft, MariaDB vă oferă opțiunea de a o implementa într-un mod simplu.

În timp ce MySQL este afectat de o dezvoltare lentă și de îmbunătățiri rare, de erori și defecțiuni, MariaDB se bucură de o stabilitate foarte bună și de mai multă libertate decât software-ul pe care a fost creat.

Creați un cont gratuit: 100 € GRATUIT**

**Facturare de 100 € oferită. Deducerea este făcută direct pe facturi. După ce este atins un consum în valoare de 100 €, vi se va percepe tariful curent.
Ofertă limitată la un singur cont pe persoană fizică sau juridică și la două instanțe (mașini virtuale) pe cont. Vă rugăm să contactați serviciul comercial al IKOULA dacă doriți să adăugați instanțe suplimentare.