OFERTA DE DESCOPERIRE 10 € creditate, 100 € oferiteCREEAZĂ UN CONT

Cum să instalați MongoDB cu un singur clic pe Cloud-ul dvs. public

În prezent, există două tipuri diferite de baze de date. Primul tip, baze de date relaționale (SQL) și al doilea, bazele nerelaționale. Limbajul de interogare structurat (SQL) reprezintă limbajul de solicitare de bază și implică doar baze de date relaționale. Pentru bazele de date nerelaționale utilizăm alt limbaj, de exemplu MongoDB. Ne vom axa pe acesta în ghidul următor. Cum funcționează? Este mai eficient decât MySQL, referința în ceea ce privește bazele de date relaționale?

Videoclip pentru instalarea cu un singur clicMongoDB: Este această bază de date mai eficientă decât MySQL?

Care este diferența dintre bazele de date relaționale și cele nerelaționale?

Baza de de date relațională este principalul tip de bază de date utilizat mai ales de dezvoltatori. Pentru a înțelege mai bine, trebuie să priviți datele ca fiind mai multe obiecte diferite conectate unele cu altele. Un obiect poate fi atașat de altele sau cuplat cu unul singur. Există mai multe tipuri de relații între aceste obiecte:

 • O relație dintre un obiect cu mai multe 1-n,
 • O relație dintre mai multe obiecte cu mai multe obiecte n-n,
 • O relație dintre un obiect cu alt obiect 1-1.

Bazele de date nerelaționale conectează, de asemenea, obiectele unele cu altele. Cu toate acestea, capacitatea acestora de a analiza și gestiona obiecte este mult mai eficientă. Acestea sunt preferate, în mod logic, atunci când vine vorba de operațiuni care implică date mari. Cu toate acestea, sunt un pic mai complexe când vine vorba de utilizare: Este important să prezentăm diferitele tipuri de baze de date NoSQL:

 • Cele care funcționează pe baza unui principiu cu valoare-cheie: O dată este considerată ca fiind cheia și este conectată la altă dată considerată ca fiind valoarea.
 • Bazele de date orientate pe coloane: Bazele de date relaționale SQL stochează datele în coloane. Cele nerelaționale fac același lucru, dar versiunea NoSQL furnizează coloanei un număr alternativ de rânduri.
 • Baze de date orientate pe documente: MongoDB aparține acelei categorii. Obiectele sunt salvate în formatul XMI sau Json.
 • Baze grafice: Adaptate pentru a trata o relație complexă.

Bazele de date nerelaționale sunt utilizate, mai ales, în cazul datelor mari, deoarece acestea permit gestionarea a numeroase date. Prin urmare, de ce ar trebui să utilizați MongoDB? Care sunt caracteristicile? Le vom vedea în continuare.

Caracteristici speciale ale MongoDB

Este MongoDB o bază de date NoSQL nerelațională de tipul open source dezvoltată de 10gen în 2007? După cum am văzut, MongoDB este foarte orientată spre documente. În 10 ani, MongoDB a reușit să câștige o mulțime de utilizatori. Astăzi, este cea mai utilizată bază de date NoSQL, în special datorită platformelor Nod.Js.

 • Limbajul de programare MongoDB: acestă bază de date NoSQL este programată în C++. Pe de altă parte, acesta gestionează datele BinaryJSON (format inspirat de JavaScript). În consecință, MongoDB este preferat în locul lui NodeJS.
 • Mai multe tipuri de conexiuni ale serverului: se poate spune că Mongo Shell client, MongoChef, RoboMongo sau Mongoclient pot utiliza MongoDB.
 • Compatibilitatea MongoDB: Linux, Windows, Mac.

Utilizările MongoDB

Bazele de date nerelaționale sunt utilizate în special pentru a trata o cantitate vastă de date nestructurate. MongoDB este ales, deseori, pentru a stoca și valorifica diverse fișiere, printr-un procedeu mai diferit.

MongoDB are avantajul de a putea scala pe orizontală diferite servere fără a produce disfuncții. Este potrivită pentru site-uri web de mare amploare. Pe de altă parte, datele sunt împărțite pe diferite servere, asigurând o disponibilitate completă a aplicației.

MongoDB sau MySQL: Care sunt asemănările?

 • Colecții: Majoritatea bazelor de date stochează obiecte în tabele. Nu este și cazul lui MySQL sau MongoDB, acestea stochează date în colecții.
 • Format BSON: utilizat de ambele baze de date, pentru a înlocui rânduri și câmpuri în fișiere, dar și coloane de solicitări.
 • Valoarea și denumirile câmpurilor: aceasta este structura comună a MongoDB și MySQL.
 • Cheie/valoare: definește un document MongoDB ca fiind doar un document utilizat în MySQL

MongoDB sau MySQL: principalele diferențe?

 • Gestionarea fișierelor: într-un tabel MySQL, rândurile diferite au aceeași structură. Pe de altă parte, cantitatea și tipurile de valori sunt întotdeauna aceleași. Prin urmare, în cazul editării unei MySQL, nu trebuie să regândiți procedeul în întregime. MongoDB nu are același aspect, fiecare fișier are propria sa structură. Un tabel nerelațional de baze de date poate fi editat sau completat oricând doresc utilizatorii. O altă diferență, într-o bază de date nerelațională cheia se poate regăsi în mai multe fișiere, dar acesta nu este și cazul MySQL.
 • Extragerea datelor: prelucrarea datelor efectuată de MongoDB este realizată în propriul său limbaj și utilizează propriile biblioteci. Dat fiind faptul că utilizează propriul său limbaj, instrumentul poate comunica cu clientul. Acest lucru nu este posibil prin intermediul unei baze de date MySQL (o bază de date relațională)

MongoDB sau MySQL: pe care ar trebui să o alegeți?

În acest caz nu există un răspuns corect. Într-adevăr, MongoDB și MySQL sunt foarte diferite și au scopuri foarte diferite. Acestea pot fi combinate cu ușurință pentru a furniza utilizatorului o soluție complet adaptată. Pe de altă parte, pentru același scop, aceste două tipuri de baze de date nu pot fi comparate, ținând cont de diferențele în ceea ce privește structura și tipurile de utilizare.

Creați un cont gratuit: 100 € GRATUIT**

**Facturare de 100 € oferită. Deducerea este făcută direct pe facturi. După ce este atins un consum în valoare de 100 €, vi se va percepe tariful curent.
Ofertă limitată la un singur cont pe persoană fizică sau juridică și la două instanțe (mașini virtuale) pe cont. Vă rugăm să contactați serviciul comercial al IKOULA dacă doriți să adăugați instanțe suplimentare.