OFERTA DE DESCOPERIRE 10 € creditate, 100 € oferiteCREEAZĂ UN CONT

Cum să instalați Node js cu un singur clic în Cloud-ul dvs. public

JavaScript este un limbaj de programare încorporat în toate browserele web. Codul JavaScript este localizat în paginile web și este utilizat pentru a ghida browserele. Acesta oferă, printre altele, posibilitatea de a anima elemente de pe pagină, de a actualiza unele elemente fără a actualiza întreaga pagină, și de a insera un nou element fără a reîncărca pagina etc. JavaScript este utilizat, în general, în conceperea meniurilor tip acordeon sau a barelor de progres. Alte proiecte pot fi, desigur, create cu ajutorul acestui limbaj de programare.

Prin urmare, care este relația dintre JavaScript și Node js? ? Este, de fapt, o platformă de software gratuită și acționată de evenimente, programată în JavaScript. Node js este utilizată, la ora actuală, mai ales la crearea API-urilor, a Interfețelor de programare a aplicațiilor. Ce este, mai precis, Node js și care sunt caracteristicile acesteia? Și mai presus de toate, de ce ar trebui să alegeți acestă platformă? Să explicăm.

Videoclip pentru instalarea cu un singur clicNode js: ce este aceasta? Care sunt avantajele acesteia?

Ce este Node js?

Ryan Dahl este cel care a conceput platforma Node js. Pentru a dezvolta acestă platformă, acesta a extras motorul V8 JavaScript utilizat pentru browserul Chrome pentru a îl utiliza în exteriorul browserului. Prin urmare, Node js este considerat ca fiind o alternativă la limbajele de programareși a atras deja numeroase companii, inclusiv PayPal.

În plus, modificarea unui mic procent din codul platformei PayPal în Node js a avut rezultate importante: versiunea din Node js este cu 35 % mai rapidă decât codul din JavaScript. În ceea ce privește codul, acesta a fost scurtat cu 33 %. Pe de altă parte, a fost nevoie doar de doi dezvoltatori pentru a finaliza acest proiect, care s-a dovedit a fi de două ori mai rapid de configurat ca script în JavaScript.

Înainte de a studia avantajele acestui nou limbaj de programare, este important să înțelegem diversele proprietăți ale acestuia.

Care sunt caracteristicile lui Node js?

  • Un motor V8: după cum am observat anterior, Node js utilizează motorul V8 javaScript, creat de Google și implementat în Chrome și care este rulează foarte rapid. De la implementare, acesta a facilitat citirea rapidă și eficientă a limbajului JavaScript. Pe de altă parte, este un instrument open source. Cu toate acestea, Node js nu utilizează acest motor în același fel. În acest caz, motorul V8 transformă și optimizează JavaScript într-un cod mașină, un proces cunoscut sub numele de compilare la timp.
  • O platformă fără blocare: Node js poate rula mai multe sarcini în același timp, spre deosebire de sistemele de blocare, care trebuie să aștepte până când o sarcină este finalizată, iar rezultatele sunt disponibile pentru rularea altei sarcini. O platformă fără blocare recuperează rezultatele sarcinilor procesate în timp real, după ce acestea au fost finalizate.
  • Node js are „un singur fir de execuție": în timp ce Node js este o platformă fără blocare, acest program are un singur fir de execuție. Acest lucru înseamnă că poate procesa o singură sarcină o dată. Conceptele legate de un singur fir de execuție și de platformă fără blocare pot părea antitetice. Practic, acest lucru înseamnă că Node js nu trebuie să aștepte rezultatul primei sarcini pentru a o începe pe a doua. Pe de altă parte, aceasta primește un singur rezultat o dată.

Acum știm mai multe despre natura lui Node js. Deci, care ar fi motivul pentru care ar trebui să o utilizăm? Care sunt avantajele acesteia?

Care sunt avantajele lui Node js?

Am observat anterior că implementarea codului în Node js pe site-ul PayPal a facilitat:

  • reducerea liniilor de cod,
  • reducerea timpului de programare,
  • posibilitatea de a beneficia de o versiune mai rapidă.

Cu toate acestea, Node js are alte trăsături pozitive, pe care le vom analiza în continuare.

Node js este potrivit pentru aplicațiile RTA și SPA

O RTA, sau Real Time Application (aplicație în timp real), este o aplicație care necesită actualizări frecvente și în timp real. O SPA, sau Single Page Application (aplicație pe o singură pagină), este o aplicație cu o singură pagină, al cărui conținut este modificat de utilizator. Node js este recomandată, în special, pentru programarea acestui tip de aplicație. Într-adevăr, deoarece aceasta este fără blocare, poate gestiona multe cereri în mod simultan, ceea ce permite o actualizare rapidă, în timp real.

Cu toate acestea, Node js nu poate fi luată în considerare în cazul aplicațiilor grele care dispun de un număr mare de resurse și care necesită procesarea sarcinilor foarte lungi pe partea de server. Trebuie să ne aducem aminte că are un singur fir de execuție.

Modularitate excelentă, grad ridicat de simplitate la utilizare

în versiunea sa originală, Node js nu dispune de o gamă largă de caracteristici diferite. Pe de altă parte, pot fi adăugate unele module, în funcție de nevoile dezvoltatorului. Mai mult, datorită, manevrabilității acesteia, poate fi utilizată de oricine după bunul plac, lăsând o marjă bună de manevră pentru efectuarea cu succes a unui proiect.

Prin urmare, Node js este potrivită atât pentru începători, cât și pentru dezvoltatori experți. Avantajul lui Node js constă în multiplele librării de tip open source, precum și în comunitatea constituită în jurul acestei platforme. Prin urmare, utilizatorul va putea găsi răspunsurile la întrebările sale prin intermediul altor dezvoltatori care utilizează Node js. Trebuie precizat faptul că marea comunitatea Node js stă la baza multiplelor webinarii, cursuri online și întâlniri.

Nu este nevoie să învățați un nou limbaj de programare

Știți cum să dezvoltați utilizând JavaScript? În acest caz, nu trebuie să aveți probleme în utilizarea Node js! De fapt, este exact același limbaj de programare. Deci, nu trebuie să vă faceți planuri pentru a învăța un nou limbaj.

Alte avantaje care nu trebuie ignorate

Am observat pricipalele avantaje ale platformei Node js. Dar acestea nu sunt singurele! Într-adevăr, aceasta este compatibilă cu diferite sisteme de operare, și anume, cu Linux, iOS și cu Windows. Pe de altă parte, Node js oferă o stabilitate foarte bună, astfel că aceasta reprezintă o alegere foarte bună în ceea ce privește limbajul de programare, în special pentru crearea de API-uri de serviciu, precum și pentru gestionarea bazelor de date NoSQL.

În prezent, multe firme de pe web au ales să utilizeze Node js. După cum am observat, PayPal este una dintre ele, dar și Netflix, Microsoft, Uber și Ebay, precum și NASA sau Trello și rețeaua de socializare LinkedIn.

Creați un cont gratuit: 100 € GRATUIT**

**Facturare de 100 € oferită. Deducerea este făcută direct pe facturi. După ce este atins un consum în valoare de 100 €, vi se va percepe tariful curent.
Ofertă limitată la un singur cont pe persoană fizică sau juridică și la două instanțe (mașini virtuale) pe cont. Vă rugăm să contactați serviciul comercial al IKOULA dacă doriți să adăugați instanțe suplimentare.