X
 • Acasă
 • VMWARE
 • Ce este orchestratorul de containere kubernetes?

Ce este orchestratorul de containere kubernetes?

Ce este extensia de servicii pentru container vmware cloud director (cse)?

Odată cu democratizarea în bandă largă și schimbarea obiceiurilor de consum pe Internet, s-a dezvoltat un nou mod de găzduire și rularea aplicațiilor. Datorită norului, acestea sunt acum din ce în ce mai containerizate, componentele lor împrăștiate în clustere. Această containerizare oferă avantajul de a fi mult mai puțin grea și lacomă în resurse și memorie pentru gazdă. Aici intervine Kubernetes Container Orchestrator.


Pentru ce este un orchestrator de containere?

O aplicație are nevoie de mai multe lucruri pentru a funcționa. O bază de date, o bibliotecă de resurse ... Aceste componente, stocate anterior pe aceeași mașină, sunt acum mult mai des fragmentate și distribuite între o multitudine de pod-uri și noduri, ele însele grupate în clustere. Rolul orchestratorului de containere este de a se asigura că, la cererea unui utilizator sau a administratorului, fiecare componentă a aplicației este activată și interacționează cu celelalte, pentru a recompune în cele din urmă aplicația completă, în perfectă stare de funcționare. De asemenea, orchestratorul trebuie să țină cont de volumul de lucru, pentru a adapta utilizarea resurselor la cererea utilizatorilor. Aceste funcții de automatizare și optimizare sunt un avantaj pentru administrator, care, prin urmare, își poate economisi timpul și se poate concentra asupra celorlalte sarcini ale sale. Este orchestratorul de containere care va adapta infrastructura și partea din spate la diferitele cerințe.

 • Automatizare și scalabilitate

  Cea mai dificilă sarcină atunci când se administrează o rețea cloud este de a potrivi utilizarea resurselor aplicației cu volumul de lucru solicitat. Cu alte cuvinte, cu cât mai mulți utilizatori lansează aplicația în același timp, cu atât este mai mare volumul de lucru și cu atât mai mult va fi necesar să se optimizeze utilizarea resurselor pentru a nu pierde eficiența sau chiar defecțiunea sistemului.

  Această scalabilitate este cu atât mai importantă în cazul unui incident, dacă anumite componente devin inaccesibile pe un nod. Kubernetes Container Orchestrator va transfera automat volumul de lucru către alte noduri prin crearea de duplicate ale podelor defecte. Această sarcină, de obicei manuală, este făcută automată și, prin urmare, mult mai rapidă de către software, care detectează instantaneu incidentul și propune o soluție adecvată. Câștigul de receptivitate este incontestabil și, în zilele noastre, este aproape de neimaginat să fie nevoie să efectuați aceste sarcini manual, fără a pierde productivitatea.

  Container Orchestrator facilitează foarte mult implementarea aplicațiilor, nu mai funcționează cu mașini virtuale, ci direct cu containere.

 • Arhitectură Open Source

  Kubernetes Container Orchestrator se bazează pe o arhitectură open source. Aceasta înseamnă că codul sursă al software-ului este accesibil tuturor și poate fi modificat după bunul plac. Prin urmare, dezvoltarea sa este asigurată în permanență de o comunitate în creștere, pasionată și receptivă, permițându-i să fie mereu în fruntea tehnologiei și să se adapteze constant la realitățile de pe teren și la schimbările rapide ale obiceiurilor de dezvoltare.

 • Container Service Extension pentru a facilita crearea de aplicații

  Extensia, numită și CSE pentru cunoscători, permite administratorului rețelei cloud să descarce anumite sarcini și să-și ajute colaboratorii, administratorii de containere, să creeze aplicații virtuale funcționale și să le implementeze prin Kubernetes.

  Pentru a face acest lucru, administratorul de rețea va instala extensia, apoi după setarea și instalarea șabloanelor, va trebui doar să se asigure că funcționează corect și să o actualizeze regulat. Lansarea și configurarea necesită investiții minime pentru prima dată. Rolul administratorului ulterior va fi doar unic și se va limita la adăugarea de noi modele din când în când.

  Administratorii de clustere, pe de altă parte, vor putea crea și adăuga cu ușurință noduri și clustere, asigurându-se în același timp că actualizările nu creează probleme. Dacă este necesar, îl vor trimite administratorului de sistem.

 • Simplitatea păstrată pentru dezvoltatorii de aplicații

  Extensia VMware Container Service, odată instalată, rămâne invizibilă pentru dezvoltatori, care vor continua să folosească Kubectl pentru a dezvolta și implementa aplicațiile lor pe clustere.

  Acesta este un avantaj pentru administratorul de sistem, care nu va trebui să schimbe obiceiurile de lucru ale colaboratorilor săi. Nu vor trebui să petreacă timp instruindu-se în noi metode de lucru.

 • Securitate și backup

  Această extensie are un sistem de rezervă, care permite o revenire în caz de incident sau incompatibilitate după o actualizare. Această funcție esențială garantează liniștea sufletească a administratorului și a colaboratorilor săi.

  De asemenea, bazată pe o arhitectură Open Source, această extensie este modificată constant și adaptată la problemele întâmpinate de utilizatorii săi, asigurând stabilitate exemplară și compatibilitate maximă cu noile instrumente desfășurate de-a lungul timpului.

  În plus, separarea fizică a serverului și a rețelei de clustere permite o sigilare excelentă împotriva unei amenințări venite de pe web, că o simplă partiționare software nu face întotdeauna posibilă evitarea cu certitudine.

Aveți nevoie de mai multe informații cu privire la ofertele noastre?Primiți sfaturi de la un specialist Contactați departamentul nostru de vânzări
CookiesPrivacy