X
  • Acasă
  • VPS
  • Alegeți un server VPS pentru a gestiona mesageria profesională

Alegeți un server VPS pentru a gestiona mesageria profesională

Ce este un server VPS?

Acronimul înseamnă Virtual Private Server în engleză, pentru virtual private server. Aceasta este o formulă de găzduire la nivel mondial care combină avantajele tehnice ale unui server dedicat cu prețuri mai mici, oferind în același timp această flexibilitate dezvoltării site-urilor web. Serverul fizic administrat de gazdă este partiționat în mașini virtuale, fiecare găzduind un site web (sau un set de site-uri de la același client) și având propriile resurse. Astfel, atunci când clientul își găzduiește site-ul web, cu adrese de e-mail, el se bucură de control deplin asupra sistemului de operare și de o securitate mai bună decât cu găzduirea web cu costuri reduse.

Nevoi de mesagerie profesionale

Dacă clientul rulează un site web de afaceri, adesea în scopuri comerciale, de multe ori au nevoie de un sistem de e-mail. Acest sistem îi permite să desfășoare campanii de e-mail și să profite de avantajele automatizării marketingului (trimiterea automată a mesajelor și statisticile ratelor de deschidere).

Este foarte posibil să rulați campanii de e-mail de pe o adresă web precum Gmail sau Hotmail, dar aceste metode sunt nesigure și deseori nu reușesc să treacă bariera filtrelor de spam. În timp ce majoritatea e-mailurilor comerciale se încadrează în cutii de spam, investițiile de marketing nu generează rentabilitate financiară.

Avantajele VPS pentru mesageria de afaceri

Datorită posibilităților de configurare personalizate oferite de găzduirea VPS, configurarea sistemelor de mesagerie eficiente este mai ușoară. Cu toate acestea, pentru a obține un rezultat satisfăcător, nu trebuie să uităm să respectăm anumite protocoale. Acest lucru se datorează faptului că atunci când căsuțele primite primesc un e-mail, acestea verifică adresa IP a expeditorului, precum și reputația lor. Problema reputației este importantă pe internet deoarece zilnic se produc prea multe abuzuri (hacking, cârlig , hărțuire). Această reputație este utilizată pentru a filtra mesajele și a le elimina pe cele periculoase.

Dacă filtrul vede o adresă IP fără reputație care trimite mesaje masive cu conținut comercial și linkuri clicabile sau chiar atașamente, este probabil să trimită mesajul în caseta de spam.

Pentru a evita această capcană, adăugați înregistrări DNS (Domain Name System) în configurația e-mailului pentru a îmbunătăți reputația adresei IP a serverului:

  • SMTP (Server Mail Transfer Protocol), care este baza pentru transferul mesajelor către adrese de e-mail. În ultimii ani, SMTP a fost autentificat (portul 587) pentru a preveni trimiterea masivă a mesajelor de pe computerele infectate cu viruși.
  • SPF (Sender Policy Fra mework), care este utilizat pentru a preveni persoanele rău intenționate să utilizeze numele de domeniu al clientului pentru a-și trimite mesajele spam. Datorită SPF, definim o listă de servere autorizate să utilizeze numele de domeniu al clientului pentru a trimite mesaje .
  • O cheie DKIM ( DomainKeys Identified Mails) utilizată pentru a verifica autorizația serverului pentru a trimite mesaje.

Datorită acestor detalii, înțelegem că găzduirea web de bază nu oferă securitatea necesară pentru a evita atacurile computerului și pentru a trece prin filtrele de spam, în special cele utilizate de marile companii sau organizații.

VPS-ul separat pentru mesagerie

Pentru a crește securitatea și performanța găzduirii VPS, este posibil să separați serviciile. Astfel, site-urile web ale clientului pot fi găzduite pe un server VPS, în timp ce mesajele corespunzătoare sunt găzduite pe un alt server VPS. În acest fel, o problemă tehnică care afectează una (pirateria ) nu o va afecta pe cealaltă.

Aveți nevoie de mai multe informații? Cereți sfatul specialiștilor noștri. Contactați departamentul nostru de vânzări
CookiesPrivacy