X

PERFORMANȚĂ IT CU DIRECTOR VMWARE CLOUD


Pentru a fi la curent și în fruntea inovației, companiile au nevoie de un sistem IT flexibil și eficient. Pe măsură ce crește cererea pentru capacitatea de stocare și puterea de calcul, virtualizarea pare a fi o alegere înțeleaptă și apelarea la stocarea datelor computerului în cloud (Cloud Computing) este esențială.

Ce este VMware Cloud Director ?


VMware Cloud Director este o platformă de servicii cloud care oferă posibilitatea întreprinderilor de a construi cloud self-service, privat, sigur, multi-utilizator. Securitatea în cloud se realizează prin consolidarea resurselor infrastructurii virtuale în centre de date virtuale, expunându-le apoi utilizatorilor prin portaluri web și API-uri ca servicii complet automatizate și în cataloage. Această tehnologie permite companiilor să își desfășoare propriile servere virtuale și astfel să își adapteze propriile centre de date virtuale.

Cu VMware Cloud Director, organizațiile beneficiază de resurse cloud sigure, eficiente și personalizate.Tout voir Tout fermer
Cu VMware Cloud Director, sunt disponibile mai multe funcții, cum ar fi:
 • Ponderea resurselor multi-utilizator, care se realizează prin găzduirea și deservirea mai multor clienți dintr-un singur vCenter care poate fi extins pe servere fizice distribuite.
 • VMware Cloud Director oferă o rampă de acces ușor la dezvoltarea de aplicații native în cloud pentru Enterprise DevOps prin livrarea Kubernetes și VM-uri native, Project Pacific sau Enterprise PKS în același mediu de infrastructură virtuală.
 • Migrație bună și disponibilitate în cloud, în special cu o extensie a centrelor de date care permite hibridizare sigură, conectivitate simplă și migrații la rece sau la cald.
 • Eficiență de infrastructură de neegalat, cu automatizare sensibilă la context în toate fluxurile de lucru. Terraform Provider for Cloud Director permite aprovizionarea completă a resurselor de calcul și de rețea sub formă de cod.
 • O suită de servicii și ansamblu de servicii: aplicația Cloud Director LaunchPad oferă funcționalitatea platformei de aplicații ca serviciu (aPaaS). Cu această scalabilitate, clienții cu puține sau deloc cunoștințe de infrastructură pot implementa aplicații terțe sau personalizate, iar furnizorii își pot extinde rapid portofoliul din VMware Cloud Marketplace sau servicii personalizate.
VMware Cloud Director oferă multe avantaje. Această soluție software permite companiilor să își sporească capacitatea de reacție, permițând utilizatorilor să dezvolte servicii personalizate sau preconfigurate, păstrând în același timp securitatea și controlul datelor multi-utilizator bazate pe tehnologiile de securitate VMware vShield. Centrele de date contribuie la consolidarea consolidării și simplificarea gestionării resurselor interne, reducând în același timp costurile.
Cum funcționează VMware Cloud Director?
Toate resursele de stocare și calcul sunt reunite într-o singură locație, într-unul sau mai multe centre de date virtuale. Drept urmare, în loc să utilizeze infrastructuri fizice și să le împartă în silozuri în funcție de utilizatori și nevoi, companiile au posibilitatea de a crește utilizarea resurselor materiale și de a le crește eficiența, prin implementarea unor centre de date virtuale izolate. sistemul principal.

VMware Cloud Director reunește VMware vSphere și vCenter pentru a forma un teanc de infrastructuri cloud publice și private. Tehnologia adaugă un strat suplimentar de abstracție la vSphere, făcând astfel posibilă eliminarea gazdelor, piscinelor, serverelor, clusterelor și altele pentru a le prezenta sub formă de centre de date virtuale care pot face să funcționeze vApps (lanțuri de aplicații care constituie un set de mașini virtuale )). VMware Cloud Director oferă o varietate de cataloage de servicii care oferă acces la un număr mare de vApp-uri și le permite să fie furnizate rapid.

Cu VMware vCloud Director, în loc să solicite asistență și să aștepte în cozi, sunt accesibile portalurile de autoservire pentru a ajunge la centrele lor virtuale de date. Departamentul IT al companiei poate defini astfel diferite modele de consum pentru aceeași infrastructură (bazine rezervate și capacitate la cerere). Este posibil să le asociați cu un tip de cost cu VMware vCenter Chargeback, permițând astfel să controlați costurile și tipul de utilizare. Tot controlul serverelor revine în cele din urmă IT și este gestionat de controale de acces bazate pe roluri, folosind serviciile de director Lightweight Directory Access Protocol (LDAP) disponibile.


Cum să îți implementezi singur serverele virtuale cu VMware Cloud Director?

Pentru ca o organizație să implementeze servere virtuale, administratorul de sistem trebuie să creeze un centru de date virtual furnizor și centre de date virtuale ale organizației care își utilizează resursele. Caracteristica creării acestor servere va depinde de anumiți parametri, cum ar fi amploarea ofertei de servicii disponibile ale companiei sau capacitatea acestora sau distribuția infrastructurii vSphere. Serviciile disponibile utilizatorilor pe vSphere și capacitatea acestora sunt limitate de centrul de date al furnizorului.

Astfel, administratorii creează centre de date care furnizează diferite clase de servicii pe baza parametrilor precum performanță, funcționalitate, pentru a oferi utilizatorilor centre de date organizaționale care oferă clase specifice de servicii care au fost configurate de centrul de date care oferă backup.

Înainte de a crea un centru de date pentru furnizori, este, prin urmare, mai întâi necesar să evaluați setul de funcționalități vSphere care vor fi oferite utilizatorilor. Unele pot fi create direct în grupul de resurse de bază disponibile din centrul de date al furnizorilor. Altele necesită proiectarea unor noi grupuri de resurse bazate pe clustere vSphere personalizate și apoi adăugate la centrul de date al furnizorului.

În plus, pentru a aloca resurse unei organizații, trebuie creat un centru de date al organizației. Un centru de date virtual organizațional își achiziționează resursele de la un centru de date virtual al furnizorului. O organizație poate avea mai multe centre de date virtuale organizaționale. Apoi, un server virtual poate fi o interfață internă sau de legătură în sus NSX Edge și procesul de creare se face în mai mulți pași:


 1. Faceți clic pe fila Fluxuri de lucru, apoi navigați la Bibliotecă> NSX> Load Balancer> Create Virtual Server.
 2. Faceți clic pe pictograma verde Start Workflow.
 3. Selectați obiectul Conexiune NSX (punctul final NSX). Dacă nu este definit, selectați conexiunea din inventarul NSX din vizualizarea inventar vRO.
 4. Selectați obiectul NSX Edge.
 5. Introduceți numele serverului virtual.
 6. Introduceți o descriere pentru serverul virtual.
 7. Alegeți dacă activați sau nu serverul virtual. Introduceți adresa IP a serverului virtual. Aceasta trebuie să fie o adresă IP vNIC Edge validă.
 8. Introduceți protocolul serverului virtual (HTTP, HTTPS, TCP).
 9. Introduceți portul serverului virtual.
 10. Introduceți limita conexiunii și limita de viteză a conexiunii.
 11. Selectați profilul aplicației asociat serverului virtual. Selectați grupul implicit. Selectați profilul aplicației.
 12. Alegeți dacă activați sau nu inserarea serviciului.
 13. Alegeți dacă activați sau nu accelerația.
 14. Faceți clic pe Trimiteți.


Cum se creează un centru de date privat virtual cu VMware Cloud Director?

Un centru de date virtual este un container cu toate resursele necesare pentru a completa un mediu complet funcțional pentru operarea mașinilor virtuale. Mai multe centre de date pot fi create pentru a orchestra grupuri de medii pentru a satisface nevoile diferite ale utilizatorilor. În special, poate fi creat un centru de date pentru fiecare unitate a organizației companiei sau chiar centre de date pentru medii solicitante și mai puțin solicitante. În general, procedura se face în 3 pași:


 1. Din pagina de pornire vSphere Client, navigați la Acasă> Gazde și clustere.
 2. Faceți clic dreapta pe obiectul vCenter Server și selectați New Datacenter.
 3. Introduceți un nume pentru centrul de date, apoi OK.În scurt

Inegalabilă și cea mai importantă platformă de servicii cloud pentru furnizorii de cloud, VMware Cloud Director permite întreprinderilor sau furnizorilor de servicii cloud să creeze cloud securizate, personalizabile și private care îmbunătățesc foarte mult performanța centrelor de date.

Având în vedere nevoia tot mai mare de spațiu de stocare și putere de calcul, virtualizarea este inevitabilă, VMware Cloud Director face astfel posibilă trecerea la o soluție Cloud Computing într-un mod pragmatic, reunind resursele infrastructurilor virtuale într-un pool și reunindu-le împreună, prezentarea utilizatorilor sub formă de servicii adunate în cataloage.

CookiesPrivacy