X

RGPD, IKOULA și dvs.

Stimați clienți,

A trecut mai mult de un an de când RGPD a intrat în vigoare.
Profităm de ocazia oferită de prima aniversare pentru a îmbunătăți această secțiune. Nu dorim să vă prezentăm lucrurile pe care IKOULA le-a implementat ca făcând parte din RGPD, ci să vă răspundem la întrebările cu privire la aplicarea la RGPD și la legea privind protecția datelor, din punctul de vedere al relației dvs. cu IKOULA în calitatea noastră de gazdă.
Am vrea să clarificăm faptul că această pagină nu tratează modul în care prelucrăm datele dvs. cu caracter personal (și pe care le colectăm din formularele prezente pe site-ul nostru de internet), drept pentru care vrem să facem trimitere la: https://www.ikoula.com/en/confidentiality. .
Această pagină tratează datele pe care le prelucrăm „în numele dvs.” în calitatea noastră de gazdă ( și de aceea, găzduim datele dvs. cu caracter personal, în cazul în care dețineți așa ceva, prelucrăm adrese IP...), furnizându-vă servicii de găzduire, la cerere, și în cazul în care v-ați abonat la o astfel de opțiune, atunci când vă furnizăm servicii privind copia de rezervă.


1. Cum se aplică RGPD și legea privind protecția datelor companiei IKOULA în calitate de gazdă și care sunt consecințele pe care acestea le au asupra relației dvs. cu IKOULA ?

IKOULA, în calitate de gazdă, este considerată a fi un „subcontractant” conform RGPD. Prin urmare, există un anumit număr de obligații care trebuie să fie reglementare în relația acesteia cu fiecare dintre clienții săi, acestea fiind condițiile în care compania acționează în calitate de subcontractant.


2. Care sunt clauzele contractuale care se aplică dvs. și companiei IKOULA în ceea ce privește RGPD?

Pentru ca relația noastră să respecte dispozițiile legale și de reglementare, am specificat, conform recomandărilor CNIL, condițiile în care găzduim datele dvs. Puteți citi documentul aici.
Pentru a fi mai conciși, am separat clauzele referitoare la RGPD și pe cele care se aplică relației noastre contractuale.
Cele două documente care se aplică (excepție făcând contractul special semnat între noi) sunt următoarele:


3. Găzduiesc date personale prin serviciile IKOULA și doresc să declar acest lucru companiei IKOULA

IKOULA nu vă poate înlocui în ceea ce privește răspunderea dvs. de manager de prelucrare. Dar vă poate sfătui, mai ales în privința măsurilor de securitate care urmează a fi implementate în prelucrarea efectuată de dvs. Dar pentru a face acest lucru, compania trebuie să cunoască mai multe detalii cu privire la prelucrare, astfel încât să vă sfătuiască mai eficient și să vă sugereze măsuri de securitate pe care le consideră mai potrivite pentru situația dvs. concretă. Vă aflați în această situație? Vă rugăm să completați formularul disponibil pe pagina: Descărcați formularul privind declarația personală de la IKOULA.
În baza acestuia, echipa noastră vă va contacta din nou pentru a vă ține la curent.


4. În termeni concreți, ce face IKOULA pentru mine în cadrul RGPD?

Pe scurt, IKOULA se angajează să:

  • implementeze un nivel ridicat de securitate pentru serviciile noastre: cu toate acestea, depinde de dvs., în calitate de operator de date, să vă asigurați că luați măsuri de securitate adaptate categoriilor de prelucrare pe care le implementați: dacă datele dvs. sunt extrem de confidențiale (pentru că, acestea prezintă, în special, un risc pentru libertățile sau intimitatea persoanelor vizate), ține de dvs. să alegeți sistemul adecvat de securitate: completați formularul furnizat în linkul din secțiunea 3 și contactați-ne în cazul în care doriți să discutăm)
  • doar pentru prelucrarea datelor pentru găzduire și în scopul efectuării unei copii de rezervă în cazul în care v-ați abonat la ultimul tip de serviciu
  • pentru asigurarea unui nivel ridicat de confidențialitate serviciilor noastre: datele dvs. sunt datele dvs., și nu există nici un motiv pentru care noi sau altcineva să le citească fără permisiunea dvs. În cazul detectării unei breșe de securitate, vă vom informa, astfel încât să puteți lua măsurile necesare
  • pentru a vă informa în cazul utilizării unui subcontractant: IKOULA nu subcontractează în prezent nici un serviciu de găzduire, și dacă s-ar întâmpla acest lucru, veți fi – după cum este normal – primul informat
  • găzduiți-vă datele în Uniunea Europeană sau într-o țară recunoscută de către Comisia Europeană ca având un nivel destul de bun de protecție (cu excepția cazului în care ați decis să vă găzduiți datele într-o țară care nu are un nivel destul de bun de protecție)

5. Ce se întâmplă în cazul în care IKOULA primește o solicitare din partea unei persoane de a-și exercita un drept ca urmare a prezenței companiei într-o prelucrare pe care o gestionez?

În cazul în care Ikoula primește o solicitare de exercitare a drepturilor adresată dvs. în calitate de operator de date, vom implementa procedura pe care o puteți verifica prin apăsarea linkului procedură pentru exercitarea drepturilor


6. Aveți și alte întrebări?

Vă rog să trimiteți un mail pe rgpd@ikoula.com sau pe dpo@ikoula.com.
Acest tip de reglementare susține viziunea noastră în privința găzduirii. Vă mulțumim pentru încrederea pe care ne-o acordați!

CookiesPrivacy