X

Alegeți o găzduire VPS pentru magazinul dvs. online

Există zeci de mii de magazine online (e-shop-uri) ... numai în Franța. Odată cu criza sănătății, nevoia de digitalizare a activităților comerciale este și mai acută. A sosit momentul să investim într-o platformă de vânzări online, dar pe lângă dezvoltarea sa există și problema găzduirii.

Constrângerile specifice unei afaceri online

Magazinul online este un site web care trebuie să prezinte sortimentul disponibil de produse sau servicii ale unei companii și să permită comanda online și plata acestor articole. În mod ideal, magazinul este însoțit de un catalog, foi individuale pentru fiecare produs, o metodă de căutare (filtre pe categorii, motor de căutare intern), un coș de cumpărături virtual în care clienții își stochează achizițiile înainte de validare și un sistem de plată sigur care acceptă cele mai frecvente metode ( Bancontact , Visa, Mastercard etc.).

Drept urmare, un magazin online reprezintă o nevoie semnificativă în ceea ce privește funcționalitatea, modularitatea și, de asemenea, în ceea ce privește capacitatea de trafic. De multe ori un sistem de mesagerie instant este chiar oferit pentru a ajuta mai bine clienții.

Prin urmare, trebuie prevăzut un spațiu de stocare suficient pentru toate descrierile produselor - cu ilustrații de calitate! - precum și posibilitatea de a utiliza programe specializate precum un motor de căutare.

În plus, dacă magazinul este destinat să găzduiască 500 de vizitatori pe zi, nu există nicio garanție că acestea vor fi distribuite armonios pe o perioadă de 24 de ore. De asemenea, Web-ul se confruntă cu orele sale de vârf! Și dacă va avea succes, acest număr ar putea fi multiplicat cu 10 ... ceea ce poate reprezenta 15.000 de vizitatori pe lună. Cu toate acestea, fiecare vizită reprezintă o cerere în timpul căreia serverul pe care este găzduit site-ul trebuie să transfere conținutul paginii solicitate pe computerul vizitatorului. Dacă se fac prea multe solicitări în același timp, serverul se blochează. În cazul unei defecțiuni, magazinul online riscă să se defecteze în fața a 1.000 de clienți potențiali.

Limitele găzduirii web

Datorită constrângerilor explorate mai sus, se pare că este probabil ca capacitățile de găzduire web simplă să fie depășite. Aceasta este cea mai ieftină și mai accesibilă opțiune , dar și cea mai puțin eficientă. Poate fi suficient pentru un magazin mic, de exemplu un meșter, sau pentru un începător specializat în articole foarte scumpe destinate unui număr mic de clienți.

Cu toate acestea, rămâne o limitare problematică a găzduirii online: securitatea. În timp ce găzduirea online poate garanta securitatea plăților, nu este bine armată împotriva atacurilor hackerilor specialiști. Într-adevăr, site-ul stocat pe un server partajat, o încălcare a securității într-un site poate compromite întregul server.

În plus, soluția nu este foarte stabilă, deoarece serverul trebuie să gestioneze traficul altor site-uri găzduite.

Serverul VPS ca soluție pentru magazinele online

Răspunsul la limitările găzduirii web este serverul dedicat: o mașină aflată în totalitate la dispoziția clientului și a site-ului său web. Cu toate acestea, această soluție este destul de costisitoare și nu are flexibilitate.

Din acest motiv, soluția server VPS este esențială pentru majoritatea magazinelor online. VPS, pentru Virtual Private Server, este o mașină virtuală, o partiție a unui server fizic care se comportă ca un server dedicat. Are propria sa parte din resurse dedicate în totalitate site-ului găzduit. Această soluție oferă mai multă stabilitate și volume mai mari de trafic operatorilor.

În plus, VPS poate fi ușor modificat pentru a urmări evoluția unei activități de afaceri în caz de succes.

Dacă utilizarea VPS face posibilă utilizarea propriului sistem de operare și gestionarea tuturor particularităților tehnice ale site-ului, gazdele oferă întotdeauna soluții de gestionare (sau chiar construcție) ale site-ului accesibile fără cunoștințe tehnice aprofundate.

Aveți nevoie de mai multe informații? Cereți sfatul specialiștilor noștri. Contactați departamentul nostru de vânzări
CookiesPrivacy