X

Site-ul meu este verde

Luați acțiuni zilnice și decisive în numele mediului
cu IKOULA, o gazdă web din 1998.

IKOULA, o specialistă în domeniul serverelor web, aplică alegerile ideologice prin economisirea de resurse energetice, grație ofertelor inovative de găzduire web, precum și noilor dezvoltări și modalități. IKOULA a ales să reducă amprenta de carbon grație infrastructurii cu consum redus a serverelor dedicate și virtuale. Serverele dedicate sunt găzduite în Franța într-un centru de date de ultimă generație în armonie cu mediul.

Site-ul meu este ecologic Angajamentul responsabil al companiei Ikoula

Activitatea companiei Ikoula constă în găzduire de servere într-un centru de date, o clădire conectată la rețele electrice și la rețele de internet securizate și redundante. Un centru de date încorporează infrastructuri specifice: aer condiționat, higrometrie etc., pentru a respecta condițiile optime de mediu ale serverelor în ceea ce privește temperatura, umiditatea și securitatea. Funcționarea unui centru de date duce natural la un consum mare de energie.

Energia utilizată de un site web variază enorm. Un site poate fi găzduit pe mai multe servere, iar un server asemănător poate găzdui mai multe site-uri; acest lucru depinde, de exemplu, de numărul de videoclipuri, fotografii, numărul de vizitatori și de caracteristicile potențiale de redare în flux sau descărcare etc.

Găzduire și mediu Reducerea consumul nostru de energie în centrele noastre de date
Puteți compara personal ratele consumului:
 • 0,530 kwh/j

  Consumul unui server tradițional dedicat

 • 0,048 kwh/j

  Consumul de energie al unui VPS*

 • 100 %

  Electricitate din surse de energie curate**

Să acționăm și să ne implicăm împreună!

*Un server virtual consumă, în medie, 0,01A, adică 0,01A x 200 = 2 Wh x 24 = 48 Wh/zi/1000 = 0,048 kWh/zi.
**Din luna noiembrie 2015, IKOULA a început să utilizeze electricitate din surse energetice regenerabile 100 % pentru centrele de date ale acesteia.

Angajamentele noastre IKOULA, gazdă web, se angajează la toate nivelurile activității sale

 • Consum scăzut de electricitate

  Preferăm componentele de servere cu un consum redus de electricitate, fără costuri suplimentare pentru clienții noștri.

 • Reciclarea deșeurilor

  Reciclăm deșeurile IT provenite din serverele noastre și am integrat Directiva 2002/95/CE, denumită RoHS, în ceea ce privește tratarea echipamentului nostru electric și electronic în procedurile noastre.

 • Energie regenerabilă

  IKOULA utilizează electricitate din surse energetice 100 % regenerabile pentru centrele sale de date.

 • Dezvoltare durabilă

  IKOULA își renovează centrul de date al acesteia și își reconsideră infrastructura prin soluții care includ dezvoltarea durabilă. Printre altele, planificăm să încorporăm schimbul termic natural, ceea ce va reduce necesarul de aer condiționat, și prin urmare, de consum electric.

 • Reducerea emisiilor de CO2

  Lansare de soluții inovatoare de găzduire, care reduc semnificativ emisiile de CO2!

Site-ul acestora este ecologic! Clienții noștri se implică alături de IKOULA

IKOULA a dorit să recunoască implicările în protejarea mediului și în numeroasele inițiative ecologice în care credem. Știm că fiecare acțiune este importantă, și că, printr-o acțiune zilnică, impactul este multiplicat. Vorbind despre idei, inovații și implicări personale care ne interesează, sperăm să contribuim la dezvoltarea acestora și să încurajăm pe toată lumea să facă ce poate.

Puteți împărtăși descoperirile și implicările dvs. la: contact@monsiteestvert.fr

logo-batifac

Batifac

Descoperiți BatiFac, noul dvs. instrument de cotare și facturare, destinat comercianților, persoanelor independente, activității individuale supravegheate și întreprinderilor individuale. Gestionați-vă clienții, plățile și toate documentele de vânzare, indiferent de locul în care vă aflați, având nevoie doar de o conexiune la internet. Trimiteți rapid documente clienților dvs., fără să instalați nimic, prin intermediul e-mailului. Veți beneficia de actualizări gratuite.

www.batifac.com
logo-nonah

Nonah

Obiecte gigantice proiectate din lemn, pentru a umple lumea copiilor, realizate în contextul procesului care include dezvoltare durabilă. Aici veți găsi o noptieră originală, o bibliotecă modulară, o cutie cu jucării ingenioasă și alte obiecte pentru a construi lumea copiilor dvs..

www.nonah.fr
logo-arbreabulles

Arbre à bulles

Cadouri frumoase, originale, etice și pline de stil: o selecție de articole decorative, accesorii de modă, cutii de cadouri, și articole pentru masă, realizate de creatori și designeri ecologici și obiectivi, pentru a asigura consumul responsabil.

www.arbreabulles.com
logo-pcastuces

PC astuces

Înființată de mai bine de 10 ani, astăzi, PC Astuces este alcătuită din 7 servere găzduite în sediile Ikoula. Dar PC Astuses este implicată și în sprijinirea mediului, contra curentului, prin intermediul arhitecturii site-ului său web, prin optarea pentru un limbaj de programare care consumă mai puține resurse electrice și de IT.

www.pcastuces.com

Ajutor și întrebări frecvente Cele mai frecvente întrebări

Vedeți tot Închideți tot
Stocarea chiar poluează?
Stocarea de date nu este, de fapt, principala sursă de poluare, deoarece aplicațiile sau datele neutilizate, precum adresele de e-mail sau serviciile mai vechi, dezafectate, necesită puțin spațiu și energie. Prin contrast, toate aplicațiile active poluează mult mai mult: fiecare acțiune, precum trimiterea unui mesaj, încărcarea unei fotografii, sau vizitarea unui site web are un impact asupra mediului.

Există două tipuri de factori poluanți în centrul de date: serverele consumatoare de energie și aerul condiționat intens care reglează temperatura. Proprietarii pot reduce impactul de mediu al acestora prin utilizarea unui nou echipament, dar daca schimbarea este făcută în grabă, sub presiune guvernamentală sau sub presiunea opiniei publice, va avea un efect invers.

De fapt, dacă toate serverele ar fi înlocuite într-o scurtă perioadă de timp, amprenta de carbon, rezultată din distrugerea și reciclarea sistemului de hardware și a metalelor utilizate în servere și în sistemele de aer condiționat, ar fi foarte mare. La aceasta se mai adaugă și amprenta rezultată din crearea și tranzitul noului echipament. În loc să creștem semnificativ cererea și, astfel, oferta de servere noi și mai eficiente, trebuie să creștem ciclul de viață al serverelor existente pentru a reduce cererea, creând, astfel, un cerc ecologic.
Ce face IKOULA pentru a limita impactul său asupra mediului?
Reciclarea serverelor sale, alegerea sursei de energie, selectarea unui echipament cu un grad ridicat de eficiență. Pentru îmbunătățirea progresivă a impactului asupra mediului al centrelor de date, pot fi luate câteva măsuri:
 • Reciclarea serverelor: pentru a reduce impactul asupra mediului al centrelor de date, primul pas constă în multiplicarea ciclurilor de viață ale serverelor pentru a evita, pe cât posibil, poluarea legată de distrugerea acestora și de achiziționarea unor noi sisteme hardware. În loc să renunțați la server după trei ani, puteți să îi acordați un al doilea și un al treilea ciclu de viață prin acordarea unui rol mai puțin extenuant. Astfel, serverele sunt înlocuite nu la fiecare 3 ani, ci la fiecare 7 ani.
 • Atunci când înlocuiți un hardware, alegeți o tehnologie cu un grad scăzut de consum: deși nu ar trebui să vă înlocuiți echipamentul înainte de sfârșitul ciclului de viață al acestuia, cu toate acestea, este important să analizați piața pentru a fi la curent cu ultimele inovații și pentru a ști pe care accesoriu să îl utilizați ca substitut. Trebuie să optați pentru o tehnologie cu răcire gratuită care necesită, pentru răcire, cel mai mic număr de motoare posibile, și un echipament cu un grad ridicat de eficiență, facilitând pierderi minime de căldură și energie.
 • Alegeți o sursă bună de energie: de la 1 ianuarie 2016, centrele de date vor beneficia de un regulament industrial care va impune o schimbare de preț și adoptarea unui tarif liber. De aceea, este important să alegem un distribuitor de energie „ecologică” și să utilizăm surse 100 % regenerabile.
De aceea, IT-ul ecologic reprezintă un angajament care trebuie asumat pe termen lung și nu o decizie care trebuie pusă în aplicare într-un timp cât mai scurt. În cazul în care standardele guvernamentale ar impune adoptarea echipamentului „ecologic” într-un timp cât mai scurt, consecințele asupra mediului ar fi dăunătoare. Acest angajament, aplicabil fiecărei companii care gestionează centre de date, trebuie să se concentreze asupra fiecărei decizii zilnice pentru a oferi servicii cu performanță ridicată, asigurând, în același timp un impact minim al IT-ului asupra mediului.
CookiesPrivacy