X

Zimbra: lider în mesaje open source


Zimbra este o suită de software open source proiectată de compania Synacor fondată în 1998. S-a bazat inițial pe mesagerie colaborativă. Funcționalitățile și flexibilitatea mesajelor de colaborare Zimbra au câștigat rapid utilizatorii care au contribuit în mare măsură la evoluția sa pentru a face Zimbra lider în domeniul său. Zimbra este pentru :
  • IMM-uri și ESV
  • Conturi mari
  • Instituții și organizații publice
Flexibilitatea de utilizare a Zimbra și a mesageriei sale de colaborare a permis adoptarea acestuia de peste 500 de milioane de utilizatori în 130 de țări. De-a lungul anilor, Zimbra Collaboration a devenit o soluție completă (mesagerie, calendare, contacte, etc. partajarea fișierelor, chat , gestionarea sarcinilor ...). Utilizatorii pot accesa diverse caracteristici prin intermediul clientului web Zimbra. Un alt avantaj al acestei suite open source este că acceptă toate configurațiile echipamentelor. Este posibil să îl implementați pe site sau cu un furnizor de servicii care a ales să se specializeze în găzduirea acestor soluții open source.

Cum funcționează Zimbra?


Mesageria colaborativă Zimbra facilitează comunicarea și distribuirea sarcinilor interne într-o companie, respectând în același timp condițiile de confidențialitate a datelor schimbate.

Principalele sale caracteristici includ:



Tout voir Tout fermer
Messagerie collaborative
Mesageria colaborativă permite utilizatorilor să se conecteze la spațiul dedicat într-un cloud care combină gestionarea e-mailurilor, contactelor, calendarului, sarcinilor, aplicațiilor fișierelor de afaceri ale companiei. Printre caracteristicile oferite de această mesagerie colaborativă, găsim :
  • Mai multe posibilități de implementare: cloud privat sau public
  • Accesibilitate pe toate dispozitivele mobile cu protocoale CarDAV și CalDAV, IMAP / POP, cu bonusul suplimentar de sincronizare cu Microsoft Outlook
Navigare simplificată și căutare optimizată
Interfața utilizatorului Zimbra este concepută pentru a face căutările mai ușoare cu ajutorul filtrelor pentru a viza mai bine o căutare. Pentru asta :
  • Mesajele (trimiterea și primirea) sunt criptate prin OpenPGP Zimlet
  • Gestionarea documentelor și partajarea instantanee
  • Gestionarea calendarului de pe Zimbra este concepută în așa fel încât să permită difuzoarelor să ofere momente ideale de întâlnire (compatibilitate cu Microsoft Exchange 2007/2010)
  • Integrarea celor mai utilizate aplicații externe precum Twitter sau Facebook, precum și a aplicațiilor precum SAP și Oracle este planificată pe Zimbra.
Management simplificat
Pentru mai multă ușurință în utilizare și pentru a facilita accesul și schimbul între utilizatorii de mesagerie colaborativă, designerii Zimbra au integrat, de asemenea :
  • Consola de administrare web AJAX pentru a simplifica administrarea
  • Serviciu antivirus, antispam și director (LDAP, Active Directory)
  • Clasa de servicii (CoS) pentru a permite gestionarea și stocarea utilizatorilor
  • Migrarea ușoară și simplă a Microsoft Exchange și Migrarea Domin


Care sunt avantajele mesageriei colaborative ?

Nu este o coincidență faptul că acest sistem de mesagerie colaborativă Zimbra este, de asemenea, apreciat de diferiți utilizatori, indiferent de profilul și dimensiunea companiei sau instituției. Toate își justifică alegerea prin :


  • Securitate excelentă a datelor: acestea sunt găzduite în centre de date, oferind garanții maxime pentru păstrarea acestora. De asemenea, sunt programate backup-uri regulate pentru a proteja toate datele transferate.
  • Costuri de gestionare controlate și reduse: software-ul de mesagerie colaborativă Zimbra fiind oferit în SaaS, costul utilizării acestuia este mai puțin costisitor pentru membrii care pot opta pentru un abonament lunar care acoperă toate opțiunile alese.
  • Bună reacție și actualizare: având un sistem de mesagerie SaaS face posibilă reacția într-un timp scurt. Tot ce trebuie să faceți este să contactați furnizorul de servicii, astfel încât acesta să poată configura și să ofere acces la noile caracteristici ale Zimbra..
  • Accesibilitate prin toate instrumentele digitale: mobil, tabletă, computer, toate instrumentele de comunicare au acces la mesaje de colaborare open source prin intermediul unei interfețe web. Noțiuni de bază și integrarea mesajelor de colaborare Zimbra sunt foarte ușoare și nu sunt probleme.


Aceste diferite avantaje ale mesageriei Zimbra simplifică atât gestionarea cât și actualizarea periodică a software-ului. Acestea garantează stocarea datelor și copiile de rezervă în conformitate cu cele mai înalte standarde și se adaptează la toate mediile mobile. Utilizarea Zimbra pentru a comunica aduce un confort real întreprinderilor, fără a vă face griji cu privire la problemele de întreținere.













Cum să migrezi cu ușurință în Zimbra?

Doriți să migrați către mesageria colaborativă Zimbra. Pentru a realiza acest lucru, puteți utiliza imapsync esp și migrați în Zimbra. Instrumentul imapsync permite sincronizarea a două conturi IMAP.

Nu trebuie să știți parolele pentru conturile de pe serverul Zimbra. Recunoașterea sau autentificarea se pot face din contul de administrator. Cu toate acestea, trebuie să aveți parolele pentru conturile de pe serverul de origine.

Unul dintre marile avantaje ale acestui instrument pentru migrarea către mesageria colaborativă Zimbra este acela că oferă posibilitatea imapsincronizării de mai multe ori pe același cont pentru a reduce timpul în care utilizatorul nu mai are acces la serviciul de mesagerie colaborativă.

Procedura de migrare în Zimbra de pe un server DOVECOT sau CYRUS este exact aceeași cu cea explicată anterior. Veți utiliza instrumentul imapsync și trebuie să aveți doar parolele pentru conturile utilizate pentru a accesa serverele inițiale.

Acum, dacă doriți să vă actualizați cutia poștală Zimbra, trebuie doar să descărcați cea mai recentă versiune și să urmați procesul de instalare recomandat. Înainte de orice migrare sau actualizare către Zimbra, este recomandabil să faceți copii de rezervă făcând un „instantaneu” pentru a păstra o evidență a modificărilor efectuate în timpul migrării către mesageria colaborativă Zimbra.








CookiesPrivacy