OFERTA DE DESCOPERIRE 10 € creditate, 100 € oferiteCREEAZĂ UN CONT

Cum să instalați PostGreSQL cu un singur clic în cloud-ul dvs. public

PostGreSQL este un sistem de gestionare fiabil și eficient pentru baza de date relațională, care dispune de toate caracteristicile, în comparație cu DBMS-urile comerciale. PostGreSQL este apreciat, în mod special de către utilizatorii acestuia grație multiplelor sale caracteristici, precum și capacității sale de a manevra cantități mari de resurse în situații complexe. Înainte de a-i enumera diversele caracteristici, să ne întoarcem la definiția unei baze de date relaționale.

Videoclip pentru instalarea cu un singur clicPostGreSQL: descoperiți sistemul de gestionare al acestei baze de date relaționale

Ce este o bază de date relațională?

O bază de date relațională poate afișa informații în tabele bidimensionale. Acestea se numesc tabele sau relații. Avantajul acestor baze de date constă în ușurința cu care acestea pot fi modificate. Într-adevăr, puteți adăuga noi informații fără a perturba aplicațiile existente.

Datele stocate în aceste tabele (sau relații) corespund categoriilor și fiecare tabele poate conține mai multe categorii. În context comercial, un tabel dintr-o bază de date relaționale poate fi compus dintr-o coloană care face referire la client, adresa acestuia/acesteia etc. Alt tabel poate afișa denumirea produsului, data achiziționării, prețul, posibilele reduceri...

Grație lui PostGreSQL, puteți gestiona acest tip de baze de date.

Caracteristicile lui PostGreSQL

PostGreSQL are interfețe grafice, lucru care îi permite gestionarea tabelelor. Prin urmare, pentru a o utiliza, aveți nevoie de Windows X. Pe de altă parte, acest sistem de gestionare includemulte biblioteci legate de diferitele limbaje în JavaScript, C/C++, și Perl, precum și Tcl/Tk. În cele din urmă, grație interfeței de programare a aplicației în Open DataBase Connectivity (sau ODBC), PostGreSQL permite oricărui tip de aplicație adaptată să acceseze baza de date relațională.

Arhitectura PostGreSQL

PostGreSQL operează într-o arhitectură de tip client/server: mașinile rețelelor comunică cu un server care le poate furniza, apoi, servicii. Partea de server a lui PostGreSQL (programul postmaster), cea care găzduiește baza de date, procesează solicitările din partea de client. Aceasta este instalată în mașinile de rețea și poate accesa baza de date prin intermediul serverului.

MySQL sau PostGreSQL, pe care să îl alegeți?

PostGreSQL și MySQL sunt ușor de comparat, deoarece aceste două sisteme de gestionare sunt asociate acelorași baze de date. Pe care să îl alegeți? Pentru a afla, trebuie să le comparați în funcție de anumite criterii:

  • Utilizare: MySQL este ușor de utilizat în producție. Într-adevăr, vor trebui modificați doar 36 de parametri. În cea ce privește configurația PostGreSQL, aceasta este mai greu de utilizat în producție. Cu toate acestea, nu ar trebui să aveți probleme în cazul în care îl utilizați pentru testare.
  • Comunitatea: în timp ce comunitatea MySQL este mult mai vastă decât comunitatea PostGreSQL, cea din urmă este mai activă. Documentația în cadrul PostGreSQLeste, de asemenea, mai completă. Prin urmare, la nevoie, utilizatorii PostGreSQL pot primi ajutor mult mai ușor.
  • Caracteristici: PostGreSQL are multe caracteristici. Pe de altă parte, acest sistem este mai lent decât MySQL în ceea ce privește procesarea interogărilor.
Creați un cont gratuit: 100 € GRATUIT**

**Facturare de 100 € oferită. Deducerea este făcută direct pe facturi. După ce este atins un consum în valoare de 100 €, vi se va percepe tariful curent.
Ofertă limitată la un singur cont pe persoană fizică sau juridică și la două instanțe (mașini virtuale) pe cont. Vă rugăm să contactați serviciul comercial al IKOULA dacă doriți să adăugați instanțe suplimentare.