X

IoT: Ce este Internet of Things (Internetul obiectelor)

În ziua de azi, din ce în ce multe dispozitive sunt conectate și pot utiliza internetul pentru a interacționa cu oameni. Acest concept se numește „Internet of Things” și se extinde cu adevărat în sectoarele IT. Acesta defineștecapacitatea obiectelor de a interacționa unele cu celelalte. Să facem o prezentare generală a IoT, a aplicațiilor conexe și a infrastructurii necesare.

Internet of Things: definiție

IoT definește fiecare obiect (ceas, mașină, clădire...) care conține un cip electronic, o conexiune la internet și un senzor, permițând partajarea, difuzarea sau recepția datelor..

Este posibil să controlați de la distanță acele obiecte printr-o rețea. Automatizareaeste exemplul perfect a ccea ce înseamnă IoT: luminile conectate, sistemul de încălzire sau jaluzelele electrice sunt conectate la o centrală care primește și trimite date la celelalte dispozitive conectate și vă permite să le controlați de la distanță grație unei conexiuni WiFi.

IoT se potrivește unei game vaste de aplicații, indiferent dacă acestea sunt pentru profesioniști sau persoane fizice.

Aplicațiile IoT

IoT vă permite, de exemplu, să utilizați un telefon inteligent pentru a vă gestiona de acasă toate dispozitivele conectate. Cu toate acestea, ne putem gândi la diferite utilizări: securizați-vă casa, grație unui sistem de securitate (alarme și camere). Dar, de asemenea, pentru a conecta diverse obiecte precum greutăți, dispozitive sportive, frigidere (de exemplu, cele recente vă pot comanda mâncare atunci când sunt goale).

Dacă IoT are ca obiectiv ușurarea vieții dvs. cotidiene, acesta poate fi utilizat și pentru afaceri. Într-adevăr, vă permite să creșteți puternic productivitatea prin automatizare prin intermediul capacității obiectelor de a interacționa cu oameni printr-o rețea conectată la internet.

Alte sectoare sunt, de asemenea, preocupate de Internet of Things. De exemplu, acest concept îmbunătățește monitorizarea medicală, (de exemplu, un stimulator cardiac conectat). Nu mai este de domeniul SF-ului, IoT este deja prezent în viețile noastre. Cu toate acestea, pentru a utiliza la maxim această tehnologie, veți avea nevoie de o infrastructură adaptată.

Ce fel de infrastructură pentru IoT ?

Gestionarea fluxului de date, procesarea mesajelor, gestionarea obiectelor conectate sau a transferurilor externe, utilizarea IoT implică o infrastructură puternică și uneori complexă. Companiile care doresc să dezvolte o aplicație IoT trebuie să aleagă servere performante, capabile să gestioneze o anumită cantitate de conexiuni.

În cazul proiectelor vaste, IKOULA furnizează servere dedicate cu performanțe ridicate, precum gamele Xtreme sau Master , concepute pentru for Big Data, inteligența artificială și IoT.

Cloud IKOULA One, oferta Cloud de la IKOULA vă permite să implementați instanțe specifice, prevăzute cu dispozitive CPU (la 5 Ghz) adaptate pentru o utilizare intensivă a dispozitivelor CPU.

Grație performanței ridicate, plăcilor grafice puternice și capacității importante de stocare, aceste mașinii corespund nevoilor IoT.În cazul în care doriți să aflați mai multe despre IoT și utilizările acestuia, consultați specialiștii noștri Contactați echipele noastre comerciale.
CookiesPrivacy