X

VPS: descoperiți serverul virtual dedicat.

VPS înseamnă server privat virtual și este o infrastructură Iaas (infrastructură ca serviciu) extrem de întâlnită printre diferitele oferte furnizate de gazdele web. VPS are proprietăți asemănătoare celor ale unui server dedicat, dar arhitectura acestuia este destul de diferită. Care sunt proprietățile, avantajele și dezavantajele acestui tip de găzduire? Să explicăm.

Proprietățile serverului VPS

  • Un server dedicat situat în centrul unei mașini fizice: VPS reprezintă o soluție virtuală de găzduire dedicată în centrul unui server, o mașină ce utilizează un sistem de virtualizare, precum și alte resurse fizice, facilitând, astfel, operarea adecvată a serverului VPS. Acest prim server este apoi împărțit în servere dedicate. Fiecare dintre acestea utilizează un sistem de operare specific și poate reporni independent de celelalte.
  • Serverul VPS implică o gestionare autonomă: serverul VPS permite utilizatorilor să își gestioneze serverul de la bazele mașinii. Este, astfel, posibil să vă gestionați serverul autonom și în mod sigur, la fel ca un server dedicat.
  • Serverul virtual este gestionat de un hipervizor: acest manager al mașinilor virtuale înseamnă faptul că fiecărui server îi pot fi atribuite o parte din resurse, adică, din procesor, memorie și din spațiul de pe disc.
  • Serverul VPS poate accepta utilizarea aplicațiilor și altor tipuri de software: fiecare utilizator va putea instala aplicațiile necesare în funcție de sistemul de operare instalat. Serverul VPS poate furniza o cutie poștală, servicii speciale pentru site-urile de comerț electronic și poate facilita, de asemenea, crearea de bloguri. Din nou, putem observa aici proprietăți similare cu cele ale găzduirii private.

Serverul VPS oferă avantaje incontestabile, grație arhitecturii sale care se aseamănă cu cea a serverelor dedicate. Vom arunca o privire mai detaliată asupra acestora.

De ce să alegeți un server VPS: avantaje

  • Un bun compromis economic între un server partajat și unul dedicat: din cauza performanței și a nivelurilor de securitate scăzute, un server partajat nu satisface întotdeauna nevoile unei companii. Pe de altă parte, deși un server dedicat este eficient, acesta necesită costuri semnificative, iar nu toate companiile dețin un buget care să suporte aceste costuri. Serverul VPS poate fi privit drept un compromis excelent grație performanței similare cu cea a unui server dedicat oferite la un preț mai avantajos. De fapt, procesele de creare a unui server VPS în centrul unui sistem de informații autonom sunt mai simple pentru gazdele web, mai rapide și, prin urmare, mai puțin costisitoare.
  • Există multe opțiuni la ofertă: instalarea propriului dvs. sistem operațional în funcție de limbajul de programare utilizat, rularea de aplicații, precum și accesul la numeroase servicii furnizate de serverul VPS sunt posibile prin intermediul acestui tip de găzduire. Este o soluție mai ales atractivă. Opțiunile la ofertă sunt vaste și vor îndeplini majoritatea cerințelor legate de afaceri, chiar și celor mai specifice.
  • Un server cu securitate ridicată: grație sistemului de încapsulare care are ca obiectiv asigurarea autonomiei fiecărui server VPS, este posibilă securizarea serverelor gestionate în paralel de către alți utilizatori. Drept rezultat, toată lumea va profita de nivelul ridicat de securitate. Cu atât mai mult cu cât fiecare server VPS utilizează propriul sistem de operare. În plus, în cazul unor atacuri, defecțiuni sau erori, celelalte servicii găzduite nu vor fi afectate.
  • Distribuirea resurselor de către hipervizor: acest lucru este definit în avans de către gazdele web. Veți plăti, de asemenea, pentru un nivel minim de performanță care se poate dovedi a fi benefic în practică. Practic, atunci când serverele VPS localizate pe același server nu sunt utilizate, propriul dvs. spațiu va putea profita de resursele suplimentare grație hipervizorului care le distribuie în mod constant.

Care sunt dezavantajele serverului VPS?

  • Gestionare mai complexă: de fapt, utilizatorul este cel care trebuie să acceseze baza mașinii pentru a-și gestiona serverul virtual. Configurarea de bază, precum și întreținerea și actualizările vor fi gestionate tot de utilizator, și nu de gazdă. Mai mult, este necesar să dețineți cunoștințele și experiența necesare pentru a utiliza la maxim serverul VPS.
  • Resurse mai puține de rețea: primul server este controlat de un anumit număr de rețele. Disponibilitatea acestora este, prin urmare, mai puțin importantă decât cea pentru un server dedicat tradițional. Prin urmare, serverul VPS este limitat în mod substanțial, ceea ce este cel mai mare dezavantaj.

Serverul VPS: pentru ce tip de utilizator?

Am văzut că trebuie să dețineți anumite cunoștințe și abilități pentru a utiliza la maxim și a gestiona serverul VPS. Mai mult, nivelul acestuia de performanță nu este atât de ridicat ca cel al unui server dedicat. De aceea, este recomandat utilizatorilor experimentați care nu dețin bugetul necesar pentru a obține o găzduire privată.

De asemenea, recomandăm utilizarea unui server VPS pentru crearea de site-uri partajate, de exemplu, sau de site-uri comerciale electronice la scară mijlocie. Platformele care generează un trafic intenspot, de asemenea, beneficia de performanțele serverelor VPS, precum și cele care necesită instalarea unor aplicații masive sau a unor anumite tipuri de software, ceea ce nu este posibil printr-o găzduire partajată.

Cum să alegeți serverul VPS potrivit?

  • Proprietăți tehnice: procesorul, memoria RAM și stocarea reprezintă câteva dintre multiplele resurse care trebuie să corespundă cerințelor dvs. De asemenea, trebuie subliniat faptul că alegerea unui server VPS capabil să sprijine sarcina de procesare necesară vă va oferi suficient spațiu de memorie și de stocare pentru aplicațiile și diferitele dvs. programe de software.
  • Opțiuni ulterioare de dezvoltare: dimensionarea serverul dvs. virtual trebuie să țină cont de dezvoltarea ulterioară a platformei dvs. Prin urmare, vă recomandăm să alegeți o gazdă capabilă să vă ofere o soluție flexibilă și capabilă de dimensionare care vă va permite să vă redimensionați serverul VPS pentru a furniza un server cu o performanță suficient de ridicată care să încorporeze toate resursele necesare de hardware.
  • Securitate și confidențialitate: pentru a beneficia de un nivel superior de securitate puteți alege, de exemplu, un firewall puternic. Trebuie să vă asigurați și de faptul că gazda dvs. garantează izolarea diferitelor servere. Verificați și locația centrelor de date. Diferitele locații fizice nu au aceleași reguli în privința confidențialității. Prin urmare, în cazul în care găzduiți date unice legate de clienții dvs., de exemplu, veți avea nevoie de un nivel mai ridicat de confidențialitate.




Aveți nevoie de mai multe informații? Cereți sfatul specialiștilor noștri. Contactați departamentul nostru de vânzări
CookiesPrivacy