X

Atacul DDoS: cum îl explicați și cum îl evitați?

Există, pe web, foarte multe site-uri web care au o arhitectură distribuită: resursele nu se regăsesc în același loc, nici în aceeași mașină, de exemplu. Din acest motiv, contrar arhitecturii centralizate, acest tip de rețea este mai slab la atacurile DDoS și, mai ales, la atacurile DDoS, atacuri distribuite de refuzare a serviciilor.

De aceea, este vital să înțelegem natura acestor atacuri DDoS pentru a vă proteja mai eficient

Ce este un atac DDoS?

Atacul DDoS vizează direct site-urile cu arhitectură distribuită, un tip de rețea care se confruntă cu o capacitate limitată în ceea ce privește infrastructura.. Astfel, site-ul web este mult mai ușor de imobilizat, de blocat și de transformat într-un site inutilizabil.

Cum acționează infractorii cibernetici?

Cu cât rețeaua distribuită primește mai multe solicitări, cu atât este mai puțin capabilă de a le prelucra corect și rapid. Infractorii cibernetici specializați în atacuri DDoS utilizează acest punct slab pentru a neutraliza aceste platforme diferite. Instrumentul preferat este botnet, cunoscut și sub numele de „rețea strigoi”.

Acesta constă în diverse mașini infectate cu un cal Troian și pe care infractorul cibernetic le poate manevra cu ușurință. Astfel, devine posibilă lansarea atacurilor pe scară largă prin solicitări multiple în cadrul calculatoarelor controlate de la distanță prin intermediul malware-urilor, care vor paraliza, apoi, rețeaua distribuită.

Dacă serverele nu sunt capabile să gestioneze un număr mare de solicitări, același lucru va fi valabil și pentru oricare canal cu o lățime de bandă la fel de limitată în ceea ce privește capacitatea.

Care sunt efectele unui atac DDoS asupra unui site web ?

Este ușor de văzut cum un site web foarte solicitat, cu arhitectură distribuită, nu are îndeajuns de multe resurse pentru a asigura o funcționare optimă. Prin urmare, platforma nu va mai putea răspunde rapid diferitelor solicitări.

Totuși, toate aceste solicitări, sau o parte dintre acestea, pot fi, de asemenea, ignorate. Astfel, infractorii cibernetici nu atacă structurile site-ului, ci, mai degrabă, capacitatea de răspuns a acestuia, făcându-l inutilizabil.

Care sunt principalele ținte ale acestor atacuri DDoS?

Se estimează că platformele cele mai afectate de atacurile DDoS sunt site-urile de comerț electronic, cazinourile și site-urile furnizorilor de servicii online. Care este motivul pentru care infractorii cibernetici sunt interesați de astfel de atacuri? (DDoS) Într-un fel, este vorba despre o cerere de răscumpărare.

Aceștia vor cere bani pentru a stopa numărul excesiv de solicitări care paralizează site-ul web. O companie a cărei afacere depinde în întregime de platforma sa online va prefera să plătească acești bani hackerului, decât ca site-ul său să devină inutilizabil, și astfel, inutil.

Cum vă puteți proteja de atacul DDoS?

Există câteva soluții disponibile webmasterilor pentru a se proteja împotriva unor astfel de atacuri. Prima constă în alegerea cu grijă a unei gazde web. De fapt, mulți furnizori de servicii propun opțiunea de a lupta eficient împotriva infractorilor cibernetici prin eliminarea prin filtrare a botnet-urilor sau a rețelelor strigoi.

Crearea unui site în oglindă reprezintă o altă procedură eficientă de a vă înarma împotriva atacurilor de acest gen. Aceasta se referă la crearea, sub un nume de domeniu diferit (cu o altă extensie, de exemplu),a unei copii standard a site-ului, care va fi operațională în cazul defectării platformei inițiale.

O soluție demnă de reținut ar mai fi deținerea unei interfețe care poate fi mai ușor de încărcat și care poate oferi un răspuns potrivit în cazul unui număr masiv de solicitări. Crearea unei versiuni mai ușoare a platformei sau instalarea unui sistem de avertizare reprezintă o altă opțiune care ar putea ajuta companiile să se protejeze mai eficient împotriva atacurilor DDoS.

Cum puteți explica scăderea frecvenței acestor atacuri?

Deși atacurile DDoS erau extrem de răspândite la începutul anilor 2000, trebuie să explicăm mai exact acest lucru. Frecvența acestora a scăzut, de fapt, semnificativ, iar acest lucru este ușor de explicat.

Pe de o parte, proprietarii site-urilor cunosc acum riscurile cu care se confruntă și optează, de obicei, pentru metode mai eficiente de protecție, precum cele descrise mai sus. Pe de altă parte, forțele de ordine sunt mai active în legătură cu noile tehnologii și cu web-ul, ceea ce înseamnă cu acestea pot vâna mai activ infractorii cibernetici. Cu toate acestea, este foarte important să vă protejați platforma de atacurile DDoS. Trebuie să știți că puteți încredința echipei noastre de experți de la Serviciile de Gestionare Ikoula pentru a evita pierderea de timp cu gestionarea problemelor legate de server.





Aveți nevoie de mai multe informații? Cereți sfatul specialiștilor. Contactați departamentul nostru de vânzări
CookiesPrivacy