X

De ce ar trebui să alegeți servicii gestionate?

Serviciile gestionate pot oferi multe avantaje afacerii dvs. Este vorba despre delegarea tuturor sau a unei părți din întreținerea și gestionarea sistemului dvs. informațional către experți, care vor ști cum să asigure securitatea, fiabilitatea și posibilitatea de îmbunătățire a infrastructurii dvs., permițându-vă, în același timp, să reduceți costurile operaționale. Puteți alege servicii gestionate total sau parțial în funcție de nevoile dvs. și de abilitățile interne de administrare a sistemului.

Servicii gestionate: multiple avantaje

Doriți să încredințați experților infrastructura dvs. IT? În acest caz, serviciile gestionate sunt potrivite pentru dvs. și oferă avantaje tehnice și financiare incontestabile.

Avantajele tehnice ale serviciilor gestionate

Beneficiile serviciilor sunt, în principal, tehnice, mai ales dacă nu aveți suficiente abilități pe plan intern. Afacerile care conțin servicii gestionate angajează experți care vor ști cum să asigure în mod reactiv continuitatea serviciilor dvs. de informații în caz de avarii sau defecțiuni. În majoritatea cazurilor, pachetelor de servicii gestionate includ accesul la asistență tehnică 24/7 zilnic și asigură un timp rapid de intervenție în funcție de pachetul pentru care vă înregistrați. În cazul în care aveți cerințe considerabile de întreținere, și o infrastructură IT importantă, nu ezitați să alegeți servicii suplimentare, precum monitorizarea sistemului în timp real, monitorizarea în mod regulat pentru a anticipa virușii și avariile, un audit de securitate pentru a asigura integralitatea datelor dvs., și înlocuirea rapidă a componentelor care nu mai funcționează etc. Efectuarea regulată a unei copii de rezervă a datelor dvs. este realizată, de cele mai multe ori, de furnizorul dvs. de servicii gestionate. IKOULA vă oferă mai multe pachete de servicii gestionate cu opțiuni personalizate care se pot extinde până la administrarea site-urilor dvs. web și a bazelor de date ale dvs., astfel încât să vă concentrați pe nucleul afacerii dvs.

Alte avantaje? Un furnizor de servicii gestionate se află în continuă căutare de noi tehnologii și vă va furniza cele mai bune soluții de pe piață pentru sistemul dvs. de informații, ajutându-vă, astfel, să vă optimizați sarcinile zilnice. În cazul în care aveți nevoie să vă dezvoltați infrastructura, un furnizor precum IKOULA vă va orienta către cele mai bune soluții, atât în privința costului, cât și a performanței.

Avantajele umane și financiare ale serviciilor gestionate

În cazul în care sunteți o organizație mică, utilizarea serviciilor gestionate vă poate ajuta să evitați angajarea unei persoane dedicate pentru sarcina respectivă, dacă cerințele dvs. nu sunt îndeajuns de mari pentru a necesita o funcție cu normă întreagă. Implementarea unui sistem de informare, precum și întreținerea acestuia pot fi destul de complexe, în special dacă profesia dvs. nu are de-a face cu sectorul noii tehnologii. Un furnizor de servicii gestionate vă poate oferi un pachet scalabil adaptat nevoilor dvs. Puteți încredința acestui furnizor întreținerea totală sau parțială a stațiilor dvs. de lucru, serverelor sau a software-urilor. Acest lucru poate varia de la o simplă intervenție în cazul avariilor sau defecțiunilor, la administrarea în timp real, în conexiune cu un partener de contact dedicat. Alte beneficii? Furnizorul dvs. de servicii gestionate va avea o imagine de ansamblu asupra întregului dvs. sistem informatic. Acest lucru o va transforma într-o soluție pe termen lung, în contrast cu utilizarea unei mulțimi de subcontractanți care, de cele mai multe ori, au doar o imagine de ansamblu parțială a infrastructurii dvs.

Prețurile sunt foarte accesibile și vă permit optimizarea cheltuielilor, întrucât serviciile gestionate facilitează un răspuns rapid în cazul avariilor și previn întreruperea continuității afacerii dvs. Acest lucru este cu atât mai important dacă vindeți bunuri și servicii, sau dacă vă dezvoltați în cadrul unui sector strategic ce are la bază reactivitatea. În general, furnizorii de servicii vă vor oferi o rată forfetară lunară pe care o puteți majora în cazul creșterii cerințelor dvs.

Cum să vă alegeți furnizorul de servicii gestionate

Înainte să alegeți un furnizor de servicii gestionate,trebuie să vă definiți nevoile: nivelul de serviciu (de bază sau personalizat), dimensiunea infrastructurii dvs., numărul de servicii dedicate sau cloud, cantitatea de hardware care trebuie întreținută, și bugetul disponibil. Odată cu definirea specificului cerințelor dvs., anumite criterii sunt indispensabile pentru serviciile gestionate, cu o performanță ridicată:

  1. Varietatea pachetelor oferite. Chiar dacă, pentru moment, aveți cerințe scăzute, acest lucru se poate schimba, iar furnizorul dvs. trebuie să vă poată oferi cu ușurință mai multe soluții ample.
  2. Acces constant la asistența tehnică.
  3. Un audit periodic cu privire la securitate reprezintă un mare avantaj în cazul problemelor anticipate.
  4. Un timp rapid de intervenție în cazul avariilor sau defecțiunilor.
  5. Acces la tablourile care prezintă incidentele sau intervențiile, precum și la instrumentele de raportare.
  6. În cazul în care aveți nevoie de un nivel ridicat de servicii, nu ezitați să alegeți servicii gestionate de către experți tehnici dedicați.
  7. În cazul în care aveți restricții de nivel ridicat în ceea ce privește securitatea și/sau starea critică, asigurați-vă că furnizorul vă oferă soluții adaptate nevoilor dvs.

Indiferent de nevoile dvs., vă recomandăm să comparați mai multe oferte și să alegeți furnizorul cel mai potrivit pentru restricțiile dvs. Înainte de a intra în contact cu un expert sau cu un reprezentant de vânzări al furnizorului (furnizorilor) dvs. de servicii, pregătiți o listă de întrebări care vă va ajuta să vă extindeți nevoile și să alegeți o soluție pe termen lung și cu o performanță ridicată.


Descoperiți diferitele noastre pachete de servicii gestionate


Protocoalele HTTP pe care trebuie să le știți.

Aveți nevoie de mai multe informații? Cereți sfatul specialiștilor noștri. Contactați departamentul nostru de vânzări
CookiesPrivacy